NOGOMET

Blažević iz Zagreba za portal "Avaza": Neka me Husić zovne, doći ću pješke u Tuzlu

Trener svih trenera o glasinama da bi se vratio da preuzme klupu Slobode

Almir SOKOLOVIĆ

15.1.2015

Sine moj, pa zar zaista misliš da Ćiro baca "bombe"!? Naravno da bih prihvatio poziv iz Slobode da se vratim u Tuzlu i ponovo preuzmem tim s Tušnja. Ali, dok pojedincima dođe iz guz... u glavu, ponekad treba proći i godina. Što se mene tiče, kada bi me Azmir Husić, predsjednik Slobode nazvao na telefon i pitao da li bih došao, Ćiro bi iz ovih stopa iz Zagreba krenuo pješke prema Tuzli. Znam da bi me moji Tuzlaci dočekali kao u januaru prošle godine.
 
To je za portal "Dnevnog avaza" iz Zagreba poručio Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, nakon što su se u Bosni i Hercegovini i regionu pojavile glasine da bi se bivši selektor Bosne i Hercegovine i Hrvatske, vratio u Tuzlu da preuzme klupu Slobode, koju je prošle sezone uveo u Prvu ligu.
 
Blažević je u razgovoru za naš portal još podvukao da prati dešavanja u tuzlanskom klubu, kojem je početkom današnjeg dana i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao pomoć.
 
- Lova nije problem, lako bismo se dogovorili. Tako je bilo i početkom 2014, a tako bi bilo i ove 2015. godine. Bitno je samo da postoji volja. Nje ima s moje strane, samo je potrebno da se i oni u Tuzli pomjere iz svojih vrućih fotelja. Bilo bi mi teško da slušam tokom 2015. da se Sloboda vraća u Prvu ligu Federacije BiH. Mislim da bi mi od tuge srce "puklo" - kaže Blažević, koji je od kraja prošle godine slobodan trener nakon što je napustio Zadar.
 
S Ćirom ovog puta nismo razgovarali o politici, jer nam je poznato da je uvijek bio uz HDZ, najavivši da će se u skorije vrijeme naći s novom predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, s kojom bi dogovorio neke detalje vezane za sport i nogomet, ali nas je zanimalo zdravstveno stanje njegove supruge Zdenke, koja je nedavno operirana.
 
- Upravo pijemo popodnevnu kafu. Super se osjeća. Hvala na pitanju! Pozdravite mi sve moje Bosance, Hercegovce, Tuzlake... Uskoro ću sa Zdenkom doći na odmor u našu Bosnu i Hercegovinu.
 

 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.