NOGOMET

Husref Musemić novi trener Slobode

Predsjednik Azmir Husić pronašao novog šefa stručnog štaba

E. M.

15.1.2015

Nakon što je obznanio da je sa gradskim vlastima Tuzle dogovorio saradnju, i pronašao zajedničku riječ, predsjednik Slobode Azmir Husić, odmah se bacio na posao.

Kao što je i obećaoa,ako ostane, potražit će novog trenera za svoje fudbalere. To obećanje je odmah ispunio i  nije se dugo čekalo da se sazna ime novog šefa stručnog štaba Tuzlaka. Izbor je pao na poznato trenersko ime u BiH - Husrefa Musemića. Husić je prije nekoliko minuta okončao pregovore i jedan drugom su pružili ruku za saradnju.

- Dogovorili smo sa Musemićem saradnju i on je novi trener Slobode. I dalje ćemo imati jedan jedini cilj, a to je opstanak u Premijer ligi. To smo rekli jedan drugom. Sada je na treneru da pogleda kakva je ekipa i da je polako spremamo za nastavak sezone. Prozivka će, najvjerovatnije, biti u ponedjeljak, a Musemić će sam izabrati svoje saradnike. Ne treba previše trošiti riječi na njegovo ime. Ono što mogu reći u ovom trenutku je da će se ekipa pojačati,a to ćemo raditi sve u dogovoru sa trenerom - rekao je Husić.

Musemić će nakon prozivke u ponedjeljak, na licu mjesta vidjeti kakav igrački kadar u ovom trenutku Sloboda ima i raspolaže, a potom će se krenuti u realizaciju priprema.

Husić se neće zaustaviti na dovođjenju Musemića, a naredna želja mu je da za sportskog direktora u Slobodu dovede - Muhameda Konjića.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.