NOGOMET

U sukobu sa "Torcidom" povrijeđeno više policajaca među kojima zapovjednik PS Čapljina

Tokom nereda u Gabeli kod Čapljine

Autor:A. Vr./M. Sm.

16.1.2015

14:45 U navijačkim neredima koji su se danas dogodili u Gabeli kod Čapljine, uoči meča između domaćina GOŠK-a i splitskog Hajduka, u okviru memorijalnog turnira «Andrija Anković», povrijeđeno je više policajaca, potvrđeno je za «Avaz» u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Među njima su zapovjednik PS Čapljina, Vinko Ćorić koji je trenutno na obradi u CUM-u KB Mostar te Vahid Vule, pripadnik Jedinice za interventnu podršku MUP-a HNK.

Također, prema riječima portparola MUP-a HNK, Srećka Bošnjaka, oštećeno je nekoliko automobila, među kojima i vozilo Vatrogasne jedinice Čapljina.

 - Grupa navijača «Hajduka» je odbila platiti ulaznice i to je bio inicijalni okidač za nasilje prema redarima i policajcima. Uz sva nastojanja policije da situaciju smire, sukob je eskalirao, a na lice mjesta upućena je Jedinica za interventnu podršku. Situacija je trenutno pod kontrolom, u toku je identifikacija i provjere, nakon čega će navijače «Hajduka» preuzeti policija Hrvatske, koja spremna čeka na granici-kazao nam je Bošnjak.

Također, kako saznajemo, specijalna policija je tokom nereda upotrijebila dimne bombe i topovske udare.  

Splitski Hajduk u Gabeli igra prvu prijateljsku utakmicu nakon zimske stanke protiv GOŠK-a iz Gabele, a početak meča obilježili su navijački neredi iza glavne tribine.

Utakmica nije bila nije bila ni počela, a ispred stadiona u Gabeli nastao je pravi haos. Navodno su navijači Hajduka htjeli ući na tribinu bez ulaznice, a kada im to nije bilo dozvoljeno, izbila je opća tučnjava, javljaju hrvatski mediji.

Kamenja su letjela na sve strane, a bilo je i povrijeđenih. Navodno je bačen i suzavac. Situacija je još uvijek napeta, a u međuvremenu je stigla i intervenisala policija.

Ovo je 25. po redu memorijalni turnir "Andrija Anković", koji po imenima klubova odavno nije bio jači.

Pored domaćina GOŠK-a, koji je organizator turnira, na njemu će učestvovati još FK Željezničar, HNK Hajduk Split i NK Široki Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.