NOGOMET

Kodro: Nema potrebe za pojačanjima

Trener Sarajeva za "Avaz"

A. MIZDRAK

25.1.2015

Bordo ekspedicija vratila se iz Čitluka, gdje je u proteklih šest dana boravila na prvom dijelu priprema za nastavak šampionata. Odrađeno je ukupno 11 treninga, a šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Meho Kodro prezadovoljan je viđenim.

Novi izazovi

- Igrači su me iznenadili. Nemaju problema s kilažom, kako to obično biva za vrijeme prvenstvene pauze. Imamo odličnu ekipu, a što se tiče pojačanja, nema potrebe dovoditi više ikoga. Angažirat ćemo, eventualno, još jednog ili dva igrača, ali je sadašnja ekipa odlična i spremna je odgovoriti na sve izazove Premijer lige BiH - kazao je Kodro tokom jučerašnjeg jutarnjeg treninga u Čitluku, gdje je bila i ekipa "Dnevnog avaza".

Napadač Sarajeve Leon Benko konačno će u proljetnom dijelu prvenstva moći zaigrati za bordo klub.

- Prezadovoljan sam što ću konačno moći debitirati za Sarajevo. Što se tiče fizičke spreme, spreman sam i jedva čekam da istrčim pred navijače na Koševu - kazao je Benko.

Benko strijelac

Hrvatski nogometaš postigao je pogodak na jučerašnjoj međusobnoj kontrolnoj utakmici između zelenih i bordo igrača (1:1).

- Golovi su moj posao. Raduje me taj pogodak, a očekujem da nastavim zabijati i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, zato sam i doveden - kazao je Benko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.