NOGOMET

Čeka se dolazak Perice Ivetića

Sloboda se od danas seli u Međugorje

E. M.

26.1.2015

Igrači Slobode od danas mijenjaju destinaciju i u narednih deset dana boravit će u Međugorju. Nakon uvodnih treninga, priprema i "čistke", koja je bila neminovna i koja se uglavnom odnosila na anonimne igrače koji su stigli na probu, uslijedit će ozbiljniji rad.

Tri testa

Trener Husref Musemić poveo je u Međugorje 24 igrača, od kojih su tri golmana, i trenažni proces će se obavljati dva puta dnevno.

Novi šef stručnog štaba planira da Sloboda odigra tri kontrolne utakmice kako bi se ekipa uigrala, ali i bolje upoznala. Dosta je novih igrača, sve to treba zbližiti i ukombinirati u jedan tim, koji će izbjeći sudbinu od prije dvije godine.

- Radit ćemo dosta ozbiljnije i planski. Dobro je da ćemo biti svi zajedno, jer je to potrebno ekipi. Slijede ozbiljniji rad i pristup, jer se trebamo krajnje maksimalno pripremiti.

Znatne promjene

I treninzi će biti jači, na to sam upozorio svoje igrače i očekujem njihov maksimum. Imat ćemo i bolje uvjete tako da ćemo i tu okolnost morati iskoristiti na najbolji način - rekao je Musemić.

Otkako je stigao na kormilo Tuzlaka i ekipa je pretrpjela znatne promjene. Sloboda je već dovela iskusne igrače, poput Zajka Zebe, Sulejmana Krpića, Almira Bekića, a u Međugorju će im se priključiti i Perica Ivetić.

Inače, Sloboda će u Međugorju odigrati tri testne utakmice, a protivnici će biti Čapljina, GOŠK i Igman iz Konjica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.