NOGOMET

Valentino Jović proglašen najboljim igračem turnira

Golman Red Bull Salzburga i ujedno U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine

Omer Boškailo

27.1.2015

Valentino Jović, golman Red Bull Salzburga i ujedno U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine prošlog vikenda je oduševio fudbalske stručnjake.

Naime na turniru u Wiesbadenu na kome je učestvovalo 12 renomiranih ekipa iz Evrope među kojima i SV Hamburg, Hanover, Slavija Prag, Studgart, Aston Vila, Bazel, Bayer Leverkuzen Nirnberg, Red Bull salzburg i drugi, Jović je proglašen najboljim igračem turnira. 

valentin-1

U polufinalu protiv Slavije Prag Jović je odbranio dva penala i tako Red Bulla odveo u finale. 

U finalu protiv SV Hamburga bio je prosto nesavladiv tako da se Red Bull okitio pobijedničkim peharom, a Jović ponio epitet najboljeg igrača turnira.

- Nisam očekivao da ću kao golman biti najbolji igrač turnira pa mi je ovaj pehar još draži. Koliko mi je drago zbog osvojenog pehara, još više mi je žao što nisam bio na okupljanju reprezentacije BiH u Zenici. Želio sam da se susretnem sa svojim drugovima iz reprezentacije koji su se pripremali za martovske kvalifikacije - rekao je nakon turnira zadovoljni Jović.

fb-img-1421618086921

Valentino Jović otkriven kao golmanski talenat na fudbalskom kampu "Otvorena vrata" u Minhenu prije dvije godine koga je organizovao Fudbalski savez BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.