NOGOMET

Baždarević razgovarao sa saradnicima i vodio Kolegij selektora

Nekoliko sastanaka u NSBiH

M. T.

27.1.2015

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je u zgradi naše kuće nogometa obavio prvi zvanični sastanak sa asistentima u svom stručnom štabu koje mu je dodijelo Izvršni odbor NSBiH.
 
Bili su ovo prvi formalni Mešini razgovori sa Draganom Perićem i Igorom Jankovićem, koji su poslužili kao prilika za njihovo bolje upoznavanje.
 
- Bila je ovo prva prilika da stisnemo jedni drugima ruku i porazgovaramo o onome što nas očekuje u budućnosti. Pred nama je mnogo posla i obaveza, ali neosporno je da svi imamo veliku želju da usmjerimo reprezentaciju na pobjednički put – rekao je Baždarević.
 
Nakon toga, Baždarević je vodio Kolegiju selektora svih reprezentativnih selekcija BiH, koji je organizirao Tehnički odjel NSBiH. Na skupu je analiziran dosadašnji rad u našim selekcijama, s naglaskom na reprezentacije U-19 i U-17, koje su ostvarile plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP. Izložen je i plan aktivnosti koje nas očekuju u ovoj godini.
 
Nakon ovih sastanaka, Baždarević nastavlja evropsku “turneju”. Narednog vikenda, naš selektor posjetit će Njemačku, u kojoj se nastavlja prvenstvo, te gledati utakmice u kojima će igrati naš reprezentativci.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.