NOGOMET

Halilhodžić otkriva za “Avaz” zašto je odbio ponudu Egipta: Moja cijena je veća od dva miliona eura

Nesuđeni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

A. DRINJAKOVIĆ

28.1.2015

Nesuđeni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vahid Halilhodžić nedavno je u razgovoru za “Dnevni avaz” izjavio kako želi odmarati do ljeta ove godine, ali proslavljenog stručnjaka žele mnogi, u prvom redu Egipćani.

Odlično vođenje reprezentacije Alžira i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine su Vahina ulaznica za skoro sve selekcije na Crnom kontinentu.

Mnogo ponuda

- Čelnici egipatskog fudbalskog saveza su uporni, već nekoliko mjeseci pokušavaju me angažirati. Za sada nema dogovora. Vidjet ćemo šta nosi vrijeme – kaže Vaha koji je jučer bio u svojoj kući u Promajni kod Makarske.

Francuski mediji prenijeli su da Egipćani nude 1.200.000 eura po sezoni, a da Halilhodžić traži dva miliona. Vaha se ne slaže s ovim podacima.

- Nisu to baš tačne cifre. Moja cijena je veća od dva miliona eura. U proteklih nekoliko mjeseci dobio sam šest-sedam ponuda raznih selekcija. Mnogo je kontakata, razgovora, neke vrste pregovora, ali ja neću da žurim.

Ne želim da se zaletim kao što je to bio slučaj kada sam u julu prošle godine preuzeo turski Trabzonspor. Mislio sam da se radi o dobro isplaniranom projektu koji bi kao rezultat za nekoliko sezona imao nastupe u Ligi prvaka, možda i napad na titulu u Turskoj... U sedmoj sam deceniji života i u ovim godinama ne smijem praviti gluposti – ističe Halilhodžić.

Diktira uvjete

Kada je u ljeto 2010. Halilhodžić preuzeo zagrebački Dinamo, jednogodišnji ugovor je, barem prema pisanju hrvatskih medija, bio težak 900.000 eura. U Trabzonsporu je, navodno, godišnja plaća bila najmanje 1.600.000 eura, a danas je Vaha, zahvaljujući svom neupitnom znanju i uspjesima, u situaciji da diktira uvjete koji počinju brojem dva. Miliona.   

Nedostaje mi Liga prvaka

- Kao selektor bio sam učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali bih se volio vratiti u Ligu prvaka. Nedostaje mi glamur najvećeg klupskog fudbalskog takmičenja na svijetu – naglašava Halilhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.