Da li ovako izgleda klasična namještaljka: "Ovo je komedija i sramota"!

U Albaniji su ovog vikenda zanimljivu utakmicu odigrali Flamurtari i Teuta

(A. Vr.)
28.01.2015 09:35

U južnoj albanskoj luci Vlori domaći je Flamurtari ovog vikenda pobijedio s 2:1 Teutu u 19. kolu tamošnje Superlige. No, pobjeda je to koja će biti upamćena kao jedna od sramotnih namještaljki albanskog nogometa.

Rezultat je bio neodlučen do sudačke nadoknade, no onda su domaćini napokon postigli taj gol kojeg su očigledno htjele obje ekipe. Na svakakve načine su u zadnjim minutama utakmice gosti pokušali namjestiti gol svojim domaćinima, no ovi su komično promašivali darove Teutinih igrača.

Onda je golmana gostiju bilo dosta pa je lagano ispucao loptu na 30 metara od svog gola, a odbrambeni su se takmičili ko će "nespretnije" reagirati. Na kraju je jedan promašio cijelu loptu koja je došla do Shehaja koji napokon završava ovu farsu pogotkom u 94. minuti.

Nakon utakmice predsjednik Flamurtarija bio je šokiran onime što su izveli njegovi igrači.

''Ovo je komedija i sramota. U ovoj zemlji ko je pošten smatraju ga za slabića.''

Mora se priznati da ova izjava o stanju svijesti u Albaniji malo podsjeća i na one sramotne komentare o Hrvoju Malešu kojeg su neki proglasili 'cinkerom', a čovjek je raskrinkao tzv. sudijsku mafiju. Na Balkanu je poštenje za mnoge očito nešto loše...

 

Oglasi

NA VRH