NOGOMET

Pred Musemićem je još dosta posla

Sloboda odrađuje pripreme u Međugorju

E. M.

28.1.2015

Uvodne pripreme u Tuzli, te nekoliko odrađenih treninga u Međugorju, sugerišu da je pred novim trenerom Slobode, Husrefom Musemićem veliki posao. Trebat će dosta vremena, truda i ulaganja da se ekipa dovede na željeni nivo, a sve je počelo sa pripremama. One zasada dobro protiču, a svoju prvu utakmice ekipa Slobode će igrati u četvrtak. Protivnik će biti Igman iz Konjica, a dotle će Tuzlaci odraditi još nekoliko treninga.

- Radimo dva puta dnevno,s tim da kada budemo imali utakmice na taj dan nećemo trenirati.Utakmice su nam važne i svaki put neka utakmice ponešto donese.Jednostavno moramo igrati i tražiti idealnu postavu.Vidi se da su neki igrači radili u toku pauze, neki to i nisi,ali imamo dovoljno vremena da sve to ispravimo. Pred nama je dosta posla,sve to treba ukonponovati i posložiti na kvalitetan način – kazao je Musemić.

Slobodi se u Međugorju priključio i Perica Ivetić, za kojeg Musemić kaže da se nalazi u relativno dobroj fuzičkoj formi. Prije odlaska u Međugorje, otpala je mogućnost povratka Jasmina Moranjkića iz srebreničke Gradine, koja ga ne želi pustiti, a lista pojačanja tušanjskog ligaša nije zaključena.

- Minimalno nam trebaju još dva pojačanja. Što ih prije dovodemo, to će biti bolje za nas. Znamo da je i na tržištu jako malo kvalitetnih i slobodnih igrača, ali nećemo lako odustati. Moramo se još pojačati, kako bi osnažili igrački kadar. Ovo sada je u neku ruku „šareno“, može znatno bolje i zato sam rekao da je pred nama mnogo rada, truda i odricanja - istakao je Musemić.

Nakon utakmice sa Igmanom, u nedjelju Sloboda će snage odmjeriti  sa Čapljinom, a u narednu sriejdu igraju protiv Goška iz Gabele.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.