NOGOMET

Troškovi za meč u Sent Luisu su preglomazno prikazani

Amer Halep, suspendirani član IO NSBiH

Autor:S. PINJO

28.1.2015

Bivši član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Amer Halep tvrdi da je upozoravao na nepravilnosti u radu čelnika Saveza, zbog čega je na kraju suspendiran te mu je zabranjeno obavljanje aktivnosti u nogometu u trajanju od šest mjeseci.

Anonimne prijave

Najnovije istražne aktivnosti Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u NSBiH nisu iznenadile Halepa jer je, kako kaže, nakon njegove i još nekoliko anonimnih krivičnih prijava protiv čelnika Saveza to i očekivao.

- Ja sam, kako sam i najavio, zbog nezakonitih radnji u NSBiH podnio krivične prijave tužilaštvima BiH i Kantona Sarajevo protiv predsjednika Elvedina Begića i generalnog sekretara Jasmina Bakovića nakon što nisu ništa poduzeli da to spriječe i zaustave. Suspenzija mi je namontirana i nastavljen je pritisak na mene na sve moguće načine, čak i putem lokalnih političara. Vjerujem u istražne organe BiH, inače ne bih podnio krivičnu prijavu - kaže Halep.

Prema njegovim riječima, sve je počelo nezakonitom organizacijom odlaska na utakmicu između Argentine i BiH u Sent Luisu. Kako Halep navodi, svi troškovi su bili preglomazno prikazivani, bez ikakvog objašnjenja na Izvršnom odboru NSBiH.

troskovnik-stavka9

 Faksimil troškova smještaja u Sent Luisu koji su iznosili blizu 70.000 KM

Preveliki troškovi

- Mnogo je nezakonitih radnji urađeno, počevši od potpisivanja štetnih sponzorskih ugovora, prikazivanja lažnih troškova putovanja, do fakturisanja i do tri puta višeg iznosa pojedinih finansijskih stavki. Tako je samo odlazak na utakmicu protiv Argentine koštao više od 10.000 KM po osobi, a na Izvršnom odboru je rečeno da sve troškove snosi organizator utakmice - navodi Halep.

Prijeteće poruke

On tvrdi da je poslije putem SMS-a dobivao prijeteće poruke njemu i porodici.

poruka-halep-28

Faksimil SMS-a koji je Halep dobio    

- Osim mene, i članovi Izvršnog odbora NSBiH Ibrahim Adilagić iz Cazina i Senad Islam iz Goražda dobili su prijetnje - kaže Halep, koji je našem novinaru pokazao jedan od dobivenih SMS-ova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.