NOGOMET

Pavićev Čelik minimalno porazio Budućnost

Uspješan debi novog zeničkog trenera

Autor:V. B.

28.1.2015

Čelik je u prvom kontrolnom susretu u sklopu zimskih priprema s minimalnih 1:0 porazio federalnog ligaša Budućnost iz Banovića, kojoj je ovo bio drugi test ove zime. Jedini gol za tim novog zeničkog trenera Borisa Pavića postigao je već u 10. minuti Marin Popović.

Zbog prehlade za zenički tim nije igrao stoper i prvi strijelac jesenjeg dijela Jovo Kojić, kao ni povratnik, također stoper Emir Jusić. Pavić je danas isprobao čak 38 igrača, među kojima i Matijasa Pejića iz prijedorskog Rudara, koji se priključio većoj grupi igrača koji su na probi u Čeliku. S druge strane, trener Budućnosti Munever Rizvić isprobao je dva tima.

Susret na B- terenu Kamberovića polja (teren s plastičnom travom) promatralo oko 300 gledalaca, što je puno više nego na većini utakmica jesenjeg dijela, a grupa “Robijaša”, koji su susret promatrali s pruge, izvjesila je i transparent te pogrdno skandirala članovima Skupštine i Uprave.

Samo su ovacijama dočekali trenera Pavića, čije sui me skandirali tokom meča. Čelik će narednu provjeru imati u subotu protiv kakanjskog Rudara (13 sati), a u utorak, 3. februara, ugostit će i Mladost iz Doboja kod Kaknja.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.