NOGOMET

Figo kandidat za predsjednika FIFA-e!

Portugalac dobio podršku bar pet nacionalnih saveza

Autor:(D. K.)

28.1.2015

Luis Figo (42) i službeno je postao kandidat za predsjednika FIFA-e! Posljednji rok za kandidaturu je sutra, a Portugalac je dobio podršku bar pet nacionalnih saveza, što je jedan od glavnih uslova.

- Stalo mi je do nogometa i ne sviđa mi se kada vidim kakav imidž FIFA ima posljednjih godina. Kada pretražite krovnu organizaciju na internetu, uz nju se primarno vežu riječi poput 'skandal' ili neke druge sličnog sadržaja. Nogomet zaslužuje puno više od toga. Treba mu promjena u vodstvu, transparentnosti i još mnogo toga - kazao je Figo.

Legendarni Figo igrao je u Sportingu, Barceloni, Real Madridu i Interu, uzeo je 'bezbroj' različitih prvenstava i jednu Ligu prvaka, a sa reprezentacijom je bio viceprvak Evrope 2004. godine, dok je četiri godine ranije osvojio "Zlatnu loptu", piše Goal.com.

Mogao bi biti najveća prijetnja Seppu Blatteru koji traži peti uzastopni mandat jer je cijenjeno ime u svijetu nogometa, a pogotovo pored ostalih kandidata Davida Ginole, Ali bin Al-Husseina, Jeromea Champagnea i Harold Mayne-Nicholsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.