NOGOMET

Nakon tuče između Borca i Novog Pazara: Jedni druge optužuju za prekid

U trećem poluvremenu utakmice

(A. M.)

4.2.2015

Dva dana nakon opće tuče nogometaša na utakmici između banjalučkog Borca i Novog Pazara na turniru u Novigradu, koja je prekinuta u 58. minuti pri rezultatu 0:0, bura se ne stišava.

Direktor ovog turnira Ives Čakarun kazao je u ranijoj izjavi za naš list da mu nije jasno zašto je došlo do tučnjave između nogometaša, istakavši da su igrači superligaša iz Srbije prvi započeli incident.

Grub prekršaj

Sporni trenutak dogodio se početkom drugog dijela susreta kada je igrač Novog Pazara Slobodan Vuković napravio grub prekršaj, poslije čega je došlo do naguravanja između igrača, nakon čega je trener Pazaraca Milorad Kosanović povukao ekipu s terena.

S druge strane, trener Novog Pazara potvrdio je da je on odlučio da ekipa napusti teren poslije incidenta.

- Klasika koja se dešava kada igraš prijateljsku utakmicu, onda neko ko ima neke ambicije postaje nervozan i pravi nervozu. Desio se jedan start kada je njihov igrač odreagirao nekorektno i počeo rukama da tuče našeg igrača sleđa. U takvim situacijama najpametnije je više se ne družiti s takvima, jer sve gubi smisao - kazao je Kosanović.

Akter fizičkog sukoba, koji je kasnije prerastao u opću tuču, Joco Stokić iznio je svoju verziju događaja, optuživši najviše trenera Kosanovića.

Oštri startovi

- Igrač Novog Pazara Miloš Tintor je tri puta oštro startovao na mene, a jednom me je čak udario koljenom u leđa. U nastavku meča njihov drugi stoper Slobodan Vuković me nesportski faulirao, a kada sam ustao, refleksno sam pokušao da ga odgurnem kako bismo što prije krenuli u novi napad - rekao je Stokić i nastavio u dahu:

- Međutim, tad mi je Tintor prišao sleđa i udario me u lice, nakon čega sam ostao na travi bez svijesti. Ne znam šta se dalje dešavalo jer sam bio u nesvijesti, ali sam čuo da je došlo do velike tuče između igrača. Preventivno su me odveli u bolnicu, gdje sam snimao glavu i vilicu i sve me malo boli u ovom trenutku.

Zrilić: Tintor nasrnuo na Stokića

Direktor Borca Robert Zrilić razočaran je ponašanjem nogometaša Novog Pazara.

- Nekoliko sekundi prije incidenta Stokić je bio u duelu s jednim drugim igračem Novog Pazara, a onda je na njega sleđa iz čista mira nasrnuo Miloš Tintor - rekao je Zrilić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.