NOGOMET

Članovi izvršnog odbora: Nogometni savez BiH radio je transparentno, po zakonskim i propisima UEFA i FIFA

Održan sastanak sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Autor:M. T.

4.2.2015

- Nogometni savez BiH radio je transparentno, po zakonskim i propisima koje nam nalažu UEFA i FIFA i sigurno smo da će to utvrditi i istražni organi – konstatovali su članovi Izvršnog odbora naše kuće fudbala koji su danas u Sarajevu održali sastanak sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Kao što je poznato, prošle sedmice se u javnosti digla velika prašina zbog informcije da su pripadnici SIPA-e na zahtjev Tužilaštva iz NSBiH preuzeli dokumentaciju želeći istražiti navode o kriminalu iz prijave suspendovanog člana IO NSBiH Amera Halepa.

Nakon sastanka, koji je trajao oko dva sata, svih 15 članova Odbora izašli su pred novinare sa zajedničkim saopštenjem, u kojem su u pravi plan stavili pozitivne rezultate koje je postigao Savez u posljednjih nekoliko godina.

- Pokazali smo jedninstvo, stabilnost i čvrstinu. Izvršni odbor je konstatovao da Savez posluje transparentno i zakonito, ali i da podržava rad istražnih organa. Odlučno demantujemo da je bilo upada, kako su predstavili pojedini mediji, kao i nasilnog uzimanja dokumenata. Sve što su istražni organi tražili od nas, dobili su od naših službi.

Vjerujemo u pravnu državu i naše institucije i uvjereni samo da će se dokazati da smo radili u skladu sa zakonom i smjernicama FIFA-e i UEFA-e – rekao je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Sastanku je prisustvovao i šef Odjela za nacionalne asocijacije UEFA-e Therry Favre, koji je istakao da naš savez ima veliku podršku međunarodnih asocijacija.

Mogu samo potvrditi sve ove navode. Imam dosta neugodnih iskustava s prethodnom administracijom, ali kada je riječ o ovom, ona uživa naše puno povjerenje, jer je u posljednjih nekoliko godina uradila mnogo dobrih stvari - rekao je Favre.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.