NOGOMET

Kvesić: Borit ćemo se za vrh tabele

O pripremama Željezničara

Z. Š.

5.2.2015

Nakon što je produžio ugovor s Željezničarom do ljeta 2016. godine, Josip Kvesić se u potpunosti posvetio pripremama s "Plavima". Moderni lijevi bočni igrač koji je svojim nastupima u dresu Želje dobio poziv i za reprezentaciju BiH, očekuje da će u proljeće igrati kao u najboljim danima.

Prije dvije godine, na pripremnoj utakmici protiv Istre u Rovinju, teška povreda ga je, umjesto na reprezentativni debi, "okrenula" u gips i dugotrajni oporavak. Jesenas je ipak dobio poziv za državnu selekciju, a povreda je napokon uspješno zaliječena.

- Gotovo godinu i pol nisam igrao zbog povrede, bilo mi je izuzetno teško i u glavi mi je bila samo želja da budem zdrav i da se vratim na teren. Jesenas sam igrao, ali mogu još mnogo bolje i osjećam da bi u proljeće mogao biti onaj pravi - govori Kvesić.

U koncepciji igre koju zagovara novi šef stručnog štaba Milomir Odović, odbrambeni fudbaleri imat će mnogo ofanzivnije zadatke.

- Polako se privikavamo, popravili smo igru u odbrani, još malo nedostaje ta komunikacije s napadom. Treneri traže da svi učestvuju u organizaciji igre, da se napad gradi iz zadnje linije. Do početka proljetnog dijela će to biti još mnogo bolje, siguran sam da imamo ekipu koja će se do samog kraja sezone boriti za vrh tabele - kaže Kvesić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.