NOGOMET

Selektor Nestorović: Vjerujem u teren, a ne u papir

Težak žrijeb za BiH u kvalifikacijama mladih selekcija za Euro 2017.

M. T.

5.2.2015

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj igrat će u grupi 9 sa selekcijama Engleske, Švicarske, Norveške i Kazahstana.

Žrijeb kvalifikacija, obavljen danas u Nionu, pred naš tim stavio je težak zadatak. Izabranici novog selektora Darke Nestorovića imat će posao da se u konkurenciji Engleza i Švicaraca izbore za jedno od prva dva mjesta u grupi, tim prije što se radi o sasvim novoj generaciji fudbalera, godišta 1994. i 1995.
 
- Nema sumnje da je grupa jaka i da od slabijih ekipa imamo samo Kazahstan. Međutim, ja ne vjerujem u papir, već u teren. Vjerujte da ni mi nismo za bacanje. Uvjeren sam da ćemo se predstaviti u lijepom svjetlu i da ćemo osvjetlati obraz naše zemlje. Mislim da će fudbaleri imati dovoljno motiva – kaže Nestorović, koji dodaje da ćemo prvi susret igrati u junu u Oslu protiv Norveške.
 
Prije kvalifikacija naša mlada selekcija odigrat će dvije prijateljske utakmice. Prva je dogovorena, u Sarajevu ćemo 27. marta igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država. Kada je riječ o drugom susretu, još uvijek se pregovara s Litvancima, a ako ne bude dogovora, mladi tim BiH će igrati susret ili sa olimpijskom ili sa juniorskom reprezentacijom BiH.
 
Pobjednici grupa plasirat će se direktno na EP, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe igrati baraž za preostala dva mjesta.

Podsjetimo, na završenici Eura u Poljskoj po prvi put će nastupiti 12 ekipa, umjesto osam koliko je bilo do sada.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.