NOGOMET

Meša zabrinut: Naši u Njemačkoj igraju malo

Selektor nastavlja turneju po Njemačkoj

M. T.

5.2.2015

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nastavlja obilaziti Njemačku. Nakon što je prošlog vikenda bio kod Vedada Ibiševića, kolo koje je igrano u srijedu naš strateg iskoristio je da skokne do Sinsheima. 

Meša je gledao utakmicu Hoffenheima protiv Werdera, ali na njegovu nažlost, umjesto tri, na djelu je vidio samo jednog našeg fudbalera. Dok je Sejad Salihović sjedio na klupi domećg tima, a Izet Hajrović za Werder igrao samo minut-dva u finišu, Baždarević je mogao malo bolje pogledati samo Ermina Bičakčića, koji je igrao svih 90 minuta i uz to postigao prvi gol u dresu ovog kluba.
 
- Jedino što je pozitivno je to što je Bičakčić odigrao odlično. Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio od njega. Očekivao sam malo više od ove posjete. Bilo bi idealno da sam gledao svi trojicu, ali šta se može. Iskreno, nije mi jasno zašto Salihović nije nastupio. Prošlu utakmicu je igrao jako dobro i zaslužio je da igra. Nažalost, nismo se vidjeli, ali sam mu poslije utakmice poslao poruku podrške, jer mu ona, očito treba  – kaže Baždarević u kratkom raportu “Dnevnom avazu” iz Njemačke.
 
Ono što brine selektora je što naši fudbaleri u Njemačkoj na početku proljetne polusezone jako malo igraju, a do utakmice s Andorom, koja se igra 28. marta, nema previše vremena.
 
- Moramo s njima biti strpljivi i podržavati ih, i kada igraju i kada sjede na klupi. Stalno im govorim da vrijede i da se ne brinu, ohrabrujem ih i pomažem im u trenucima kada im ne ide najbolje. To im sada treba više nego bilo šta drugo – govori Baždarević.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.