NOGOMET

Navijači napravili "ratnu zonu" u polufinalu Kupa afričkih nacija

Utakmica je u 82. minuti prekinuta na oko 40 minuta

Autor:Dž. Č.

6.2.2015

Fudbalska reprezentacija Gane plasirala se u finale Kupa afričkih nacija pošto je pobijedila domaćina turnira Ekvatorijalnu Gvineju sa 3:0. Zbog velikih nereda domaćih navijača, nezadovoljnih rezultatom, utakmica je u 82. minuti prekinuta na oko 40 minuta, a policija je morala da štiti igrače i navijače Gane i suzavcem rastjera domaće navijače.

Navijači su u prvom poluvremenu počeli da prave probleme, poslije dva gola Gane u završnici te dionice. Jordan Aiev je uz penal u 42. minutu donio vodstvo ekipi Avrama Granta, a u posljednjem minutu prvog poluvremena strijelac je bio Vakaso Mubarak, prenosi Beta.

Tri gola prednosti Gani donio je Aiev u 75. minutu, a nakon toga domaći navijači započeli su nerede. Ubacivali su razne predmete na teren i pirotehničkim sredstvima gađali navijače Gane, koji su bili prinuđeni da uđu na teren kako bi se zaštitili. 

Jedan domaći navijač je ušao na teren i pokušao da se sukobi sa linijskim sudijom, ali ga je obezbjeđenje spriječilo i odvelo. Reprezentacija Obale Slonovače je prvi finalista. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.