NOGOMET

Željezničar suspendovao Tomića: Ništa od novog ugovora!

Bez dogovora s rođenim Širokobriježaninom

N. K.

9.2.2015

FK Željezničar i prvotimac Tomislav Tomić nisu uspjeli postići dogovor o potpisivanju novog ugovora kojim bi rođeni Širokobriježanin u klubu ostao do 1. juna 2016. godine.

Naime, iako je prije odlaska na prvi dio priprema u Međugorje postignut dogovor kojim su definisani svi uslovi nastavka saradnje, Tomić se nakon povratka u Sarajevo nije pojavio na zakazanom sastanku sa predstavnicima kluba.

"Time je direktno prekršio klupsku disciplinu i iskazao nepoštovanje prema klubu.

I pored navedenog, FK Željezničar je želio postići najbolje rješenje u obostranom interesu, ali je Tomislav Tomić odbio prihvatiti inostrane ponude. Također je rezolutno odbacio sve opcije o produženju ugovora i jasno dao do znanja da na kraju sezone planira napustiti klub kao slobodan igrač, čime će klub izgubiti pravo na obeštećenje.

Uzimajući u obzir da ovakvo ponašanje nije u skladu sa vrijednostima FK Željezničar, te da nijedan igrač, menadžer i funkcioner nisu iznad kluba koji postoji 94 godine, Tomislav Tomić u nastavku sezone neće konkurisati za prvi tim, dok će šansa biti pružena igračima iz Omladinskog pogona FK Željezničar. Ne ulazeći u motive menadžera, ali i igrača kojem klub želi sve najbolje u nastavku karijere, klub nije u mogućnosti i dalje pružati prostor igraču koji nije imao sluha da pored sportskih povuče i fer poslovni potez na obostranu korist.

FK Željezničar je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nastavi saradnju sa Tomislavom Tomićem, te izražava žaljenje što igrač koji je 2011. godine stigao iz NK Gošk Gabela i u plavom dresu doživio potpunu igračku afirmaciju nije pokazao više zahvalnosti i poštovanja prema klubu i navijačima", navodi se u saopštenju FK Željezničar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.