NOGOMET

Ibričić: Ako Baždarević smatra da mu trebam, spreman sam razgovarati

Nekadašnji reprezentativac jučer potpisao ugovor s makedonskim Vardarom

Autor:A. MIZDRAK

10.2.2015

- Željan sam igre. U Vardar sam došao da igram, a ne da sjedim na klupi i to je presudilo. Ako novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević bude zadovoljan mojim igrama i mislio da mu mogu pomoći, spreman sam razgovarati s njim i vratiti se među "Zmajeve".

Tim riječima počeo je razgovor za "Dnevni avaz" nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić, koji je jučer potpisao ugovor s makedonskim Vardarom.

Brojne ponude

Nogometaš turskog Erčijespora u Skoplje je stigao na šestomjesečnu posudbu, a ukoliko obje strane budu zadovoljne na kraju sezone, postoji mogućnost da makedonski tim otkupi njegov ugovor.

Bivši igrač Hajduka na stolu je imao brojne ponude, među kojima i onu od FK Sarajevo, međutim, brzonogog nogometaša privukao je ambiciozni projekt Vardara.

ibricic-vardar

Foto: Avaz (Ibričić u Vardaru zadužio dres s brojem 17)

- Vlasnik ekipe je ruski milioner Sergej Samsonenko, a legenda makedonskog nogometa Goce Sedloski je direktor. Oni su me zvali i rekli da prave respektabilnu ekipu. Žele osvojiti prvenstvo i izrazili su želju da im pomognem u tome. Iz razgovora s njima zaključio sam da trebam doći i pomoći ovom ambicioznom projektu - kazao je Ibričić.  

On je bio jedan od ključnih igrača Erčijespora protekle polusezone, a onda je u klub došao novi trener zbog kojeg je nekadašnji reprezentativac BiH odlučio napustiti turski klub.

- Vidio sam da nisam u planovima novog trenera Mustafe Simsek Ozkesa i u razgovoru s njim odlučio sam da je najbolje da odem na posudbu u neki drugi klub, jer nisam igrač za sjedenja na klupi, već želim igrati - kazao je Ibričić.
 
Zapažena uloga

Senijad Ibričić je u karijeri igrao u Podgrmeču, Zagrebu, Hajduku iz Splita, ruskoj Lokomotivi, turskim klubovima Gazijantepu, Kasimpaši i Erčijesporu. Od dresa "Zmajeva" oprostio se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu prethodno upisavši više od 40 nastupa za državni tim.

Vardar je poslije prvog dijela sezone i 17 odigranih kola lider na tabeli 1. lige Makedonije pa se želi pojačati da bi postao prvak, a potom i, kako kaže Ibričić, odigrati zapaženiju ulogu u Evropi.

- Nisam rekao posljednju riječ - dodao je Ibričić.

Klub kupljen za 81.000 eura

Vlasnik najtrofejnijeg makedonskog kluba Sergej Samsonenko Vardar je preuzeo u januaru 2014. za iznos od samo 81.000 eura, ali se ipak obvezao da će godišnje u klub ulagati najmanje milion i po eura.

Navijači su ga objeručke prihvatili jer je Samsonenko ozbiljnost potvrdio vodeći rukometaše i rukometašice Vardara, od kojih je napravio ozbiljne klubove i na međunarodnoj sceni.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.