NOGOMET

Čelikovci se preselili u Međugorje

Zeničani otišli na završne pripreme

Autor:V. B.

11.2.2015

Mada je trener Čelika Boris Pavić u nedjelju odredio 24 nogometaša za završne pripreme u Međugorju, na koje su otputovali jutros i gdje će osati sve do 21. februara, spisak je u međuvremenu popunio sa još tri imena: povratnika Semira Bajraktarevića, Turčina koji je bio na probi Yunusa Gulnara i Jovu Kojića, koji se sinoć vratio iz Turske, gdje je pokušavao realizorati transfer u kazahstanski Taraz. Kojić će odluku Kazahstanaca da li pristaju na uslove Čelika, koja bi trebala biti poznata već sutra, sačekati trenirajući sa svojim klubom.

Na pripreme nisu otputovali povrijeđeni i već operisani Fenan Salčinović, dok će  Ahmed Džafić biti operisan u Rijeci. Obojici su stradali prednji križni ligamenti koljena. Klub više ne računa na Harisa Ribića i Ognjena Radulovića, s kojim je već sporazumno i raskinut ugovor.

 Zeničani imaju ugovorene tri utakmice u Međugorju, a želja je još jedna, koju bi igrali u nedjelju, 15. februara. Prvu će igrati petak sa drugoligašem Slogom u Ljubuškom, 17. februara s Jadranom u Pločama, a 21. februara, na povratku kući, i generalku protiv GOŠK-a u Gabeli.

Na završne pripreme su otputovali: Adi Adilović, Semir Bukvić i Aid Vehabović (golmani), Haris Hećo, Harun Huseinspahić, Dženan Bureković, Renato Gojković, Emir Jusić, Jovo Kojić, Zlatko Kazazić, Anes Duraković (odbrana), Nikola Simić, Eldar Kavazović, Samir Pezer, Vladimir Grahovac, Anel Dedić, Nebojša Pejić, Marin Popović, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Yunus Gulnar (vezni), Alen Dedić, Vernes Selimović, Asim Zec,  Namir Alispahić, Edib Sikira i Hanan Adilović (napad).

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.