NOGOMET

Četvrti remi Slobode protiv Sloge iz Ljubuškog

Tuzlaci se nisu proslavili protiv tvrdog protivnika

E.M.

17.2.2015

Sloboda je u svom sedmom pripremnom nastupu po četvrti put remizirala.Ovaj put protivnik je bila ekipa Sloge iz Ljubuškog, a crveno - crni su na gostujućem stadionu Babovac odigrali meč bez pobjednika 1:1 (0:0).

Trener Tuzlaka, Husref Musemić je u odnosu na prethodni  meč protiv Željezničara dosta eksperimentisao sa prvom postavom,pa su protiv Ljubušaka  startovali: Fejzić, Pršeš, Salihović, Mujkić, Halilović, Kiso, Hodžić, Čolović, Mehidić, Musić, Ahmetović.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Tuzlaci su preuzeli kontrolu nad utakmicom, te su dominirali terenom. U prvih pola sata igre, Sloboda nije uspjela uspjeli iskoristiti tri velike prilike Ahmetovića, Kise i Musića, te doći u zasluženo vodstvo. Malobrojna domaća publika u prvih 45 minuta nije vidjela golove, ali su već početkom drugog dijela imali razloga za slavlje jer je Sloga povela sa 1:0. U šesnaestercu ekipe s Tušnja, jedan od domaćih igrača snalažljivo je šutirao i zatresao mrežu TUZLAKA.

U nastavku susreta prvih 11 igralo je još desetak minuta, nakon čega je Musemić na travnjak poslao novu postavu: Pirić, Efendić, Zrnanović, Moranjkić, Ivetić, Mehmedagić, Sarić, Bekić, Zeba, Mujić i Krpić.
 
Iako se očekivalo da novi tim nadigra domaćine, to se nije desilo. Vodstvo je dalo krila Slogi pa su većim dijelom drugog poluvremena djelovali razigranije i rastrčanije od igrača Slobode.

Ipak, pred sam kraj meča Musemićevi puleni zaigrali su agilnije i to je odmah urodilo plodom. Nakon prekida, Muhamed Mujić sjajno reaguje i loptu glavom šalje u mrežu domaćina za poravnanje rezultata na konačnih 1:1. Bio je ovo šesti pogodak  napadača Slobode  u pripremnom periodu. U petak, Sloboda igra generalku sa Sarajevom nakon čega je planiran povratak u Tuzlu,i nastavak priprema do utakmice sa Travnikom u Tuzli.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.