NOGOMET

Pjanić dočekuje Holanđane, Bešić na ispitu u Švicarskoj

Večeras na rasporedu prve utakmice šesnaestine finala

(A. Dr.)

19.2.2015

Prvim utakmicama šesnaestine finala večeras se širom Starog kontinenta nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi, gdje Bosna i Hercegovina ima dvojicu fudbalera.

Važno takmičenje

Veznjak Rome Miralem Pjanić u nedjelju je zbog prehlade propustio meč italijanskog prvenstva protiv Parme, ali bi trebao biti spreman za večerašnji (19 sati) duel na Olimpiku protiv holandskog Fejenorda.

pjanic-roma44

 Pjanić u trening kampu Rome: Spreman za meč

Pjanić je jučer trenirao u klupskom kampu i, prema najavama italijanskih medija, bit će u startnoj postavi.

Ovo će Rimljanima bit prvi okršaj s Fejenordom u historiji, a zanimljivo je da je “Vučica” do sada s holandskim ekipama igrala u četiri navrata (po dva puta s Ajaksom i PSV Ajndhovenom). Skor je po jedna pobjeda i remi te dva poraza.

Everton našeg reprezentativca Muhameda Bešića gostuje (19 sati) u Švicarskoj kod Jang bojsa i engelski predstavnik je favorit u ovom susretu. Bešić je najavljen u početnih 11 ekipe s Gudisona.

- Ovo je važno takmičenje za naš klub. Jang bojs je kvalitetan, ali vjerujem da iz dva susreta možemo izaći kao bolji i plasirati se u narednu rundu takmičenja – izjavio je Leon Osman, veznjak Evertona.

S druge strane, u klubu iz Berna silno su motivirani uoči dolaska Engleza.

- Želimo našim navijačima pokloniti veliku pobjedu. Dolazi nam višestruki prvak Engleske i bilo bi sjajno da iz ovog meča izađemo kao pobjednici – kazao je trener Jang bojsa Uli Forte.

Od ostalih susreta, najzanimljivijim se čini onaj u kojem će španska Sevilja, branilac naslova, na svom terenu dočekati njemačku Borusiju Menhengladbah, koja je u plej-ofu eliminirala Sarajevo.

Nijemci ove sezone igraju odlično, trenutno su treći u Bundesligi, a klub bogate historije, dvostruki osvajač Kupa UEFA (1975. i 1979.), želi nakon duže pauze konačno napraviti značajan rezultat u Evropi.

evropska-liga-19

Frenetična publika

- Znamo šta nas očekuje u Sevilji, sjajan tim i frenetična publika. Moramo biti kompaktni kako bismo ostvarili povoljan rezultat za revanš na našem terenu – izjavio je golman, Švicarac Jan Zomer (Yann Sommer).


 
5.000 navijača Fejenorda najavilo je dolazak u Rim

350.000 eura dobiva ekipa koja se plasira u osminu finala

 

Bešiktaš jedva poletio za Liverpul

Ekpedicija Bešiktaša imala je velikih problema na putu za Liverpul. Naime, turski tim je jučer ujutro, zbog snježnih padavina, bio zarobljen nekoliko sati na aerodromu “Kemal Ataturk” u Istanbulu. Ekipa je, ipak, poletjetjela nešto poslije 13 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.