NOGOMET

Poklepović umjesto neodlučnog Reje

Italijan naljutio hajdukovce

E.M

19.2.2015

Dok se italijanski fudbalski stručnjak, Edoardo Reja, nećkao oko angažmana u splitski Hajduk, čelnike ovog kluba je odugovlačenje toliko naljutilo, da su ga nakon nekoliko dana prekrižili i posao ponudili iskusnom domaćem treneru - Stanku Špaci Poklepoviću.

Čelnike Hajduka je naljutilo odugovlačenje Ree, iako je s njima nedavno dogovorio sve detalje, one finansijske, ali i strateške. Tražio je Italijan vremena do narednog ponedjeljka, a onda je Splićanima prekipilo, presjekli su i više nisu mogli čekati, te su naposlijetku odabrali Tudurovog nasljednika u iskusnom Poklepoviću.

Tako su naša dva reprezentativca iz Hajduka, Avdija Vršajević i Sven Tino Sušić dobili novog trenera i to nakon katastrofalne igre i rezultata na Kantridi. Naime, Rijeka je juče u zaostaloj utakmici deklasirala Splićane, koji nisu imali ni glavu, ni rep.

Prije tačno pet godina, Špaco je postao trener Hajduka i to nakon, zanimljivo, što je Rea tada otišao u rimski Lacio. U to vrijeme Poklepović je osvojio hrvatski Kup i sa Hajdukom je stigao do Evropske lige.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.