NOGOMET

Džeko: Siguran sam da su navijači uživali u ovoj utakmici, a i ja sam

Zaostatak Cityja za prvoplasiranim smanjen na pet bodova

Autor:A. Vr.

21.2.2015

Šesnaesti trijumf sezone večeras je na svom Etihad stadionu upisao aktualni prvak Engleske Manchester City koji je rezultatom 5:0 porazio Newcastle. Nakon odličnog susreta protiv Newcastlea Edin Džeko je  govorio je  šansama Cityja za titulu, Wifriedu Bonyju, te Davidu Silvi...

- Siguran sam da su navijači uživali u ovoj utakmici, a i ja sam. Za tri dana igramo veliku utakmicu protiv Barcelone, ali danas nisam o tome razmišljao. Razmišljali smo samo o Newcastleu. Znali smo da je Chelsea remizira i da imamo posao koji moramo uraditi i uradili smo ga dobro, kazao je Džeko.

Nakon današnje pobjede Cityja i remija Chelseaja razlika je smanjena na pet bodova.

- Za nerješenu utakmicu Chlesea i Burnleya saznali smo kada smo istrčavali na teren, dok smo se zagrijavali. Obradovali smo se jer je to prvi put u ovoj sezoni da je Chelsea izgubio bod na svom terenu. Znali smo da možemo smanjiti razliku i mislim da smo odigrali fantastično, rekao je Džeko.

Novinar je Edina Džeku pitao i da li je ovo njegova najbolja predstava u ovoj sezoni.

- Vjerovatno, da, rekao je Džeko sa osmjehom na licu.

Džeki je za gol asistirao David Silva, a Dijamant nije štedio riječi pohvale za svog saigrača.

- Lopta koju je David poslao je bila prvoklasna. Za mene je on najbolji igrač u Premier ligi i imati ga uz sebe je nevjerovatna stvar. Uz Davida uvijek možete zabijati golove.”

Kapiten bh. reprezentacije je uvjeren da City može sustići Chelsea i odbraniti titulu.

- Sasvim sigurno možemo odbraniti titulu. Mnogi ljudi misle da je pet poena mnogo, a možda i jeste. Ali ako nastavimo igrati kao što smo igrali danas i u zadnjem susretu preotiv Stoke Cityja uvjeren sam da ih možemo sustić, kazao je za kraj Džeko.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.