NOGOMET

Mehmed Alispahić: Uz podršku navijača do pobjede u Gradačcu

Uoči nastavka sezone

A. Dr

27.2.2015

Na Koševo je stigao 12. januara i najavljen je kao veliko pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo u predstojećoj borbi za naslov prvaka.

Lucidni 28-godišnji veznjak Mehmed Alispahić, nekadašnji igrač Šibenika, zagrebačkog Dinama i Rijeke, debi u zvaničnom meču za bordo tim trebao bi imati u subotu u Gradačcu.

Odlučuje trener

- Ne znam baš hoću li biti u početnom timu. Odluku će donijeti stručni štab – skromno kaže 28- godišnji Bugojanac.

Alispahić, koji je u dosadašnjoj karijeri imao privilegiju da kao član “Modrih” igra protiv Reala u Madridu u Ligi prvaka, odlično se adaptirao u bordo taboru.

- Lijepo se osjećam u Sarajevu, kako u klubu, tako i u gradu. Iza nas su kvalitetne pripreme u Antaliji, gdje smo u četiri meča ostvarili isto toliko pobjeda. Kada smo se vratili u BiH, dočekali su nas mnogo slabiji tereni od onih u Turskoj, što nam je predstavljalo određeni problem. Sada smo se adaptirali i na to.

Vjerujem da, uz podršku navijača, možemo proljetni dio sezone početi trijumfom i tako uspješno najaviti borbu za titulu – ističe Alispahić. 

Biti oprezni

Iako mnogi već sada vide Sarajevo kao novog prvaka, Alispahić mudro poziva na oprez.

- Široki Brijeg je lider nakon prvog dijela i u proljeće ulazi kao prvi favorit. Imaju jak tim, dosta igrača poznajem iz Hrvatske nogometne lige, stabilan su i organiziran klub, dva boda više od nas... tako da se to mora respektirati. 

Mi ćemo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu i, nadam se, prestići ekipu sa Pecare. Osjećamo pritisak, ali je to razumljivo kada se nosi dres velikog kluba – govori nova koševska “10”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.