NOGOMET

Martinez: Drago mi je zbog negodovanja navijača nakon izmjene Bešića

Bh. reprezentativac izašau u 55. minuti

Autor:A. Vr.

26.2.2015

U engleskom Premiershipu proteklog je vikenda odigrano 26. kolo, a od prve minute našao u ekipi Evertona se našao bh. reprezentativacv Muhamed Bešić.

Everton je na svom terenu igrao neriješeno protiv posljednjeplasiranog Leicestera.

Domaći navijači nisu bili pretjerano sretni zbog odluke menadžera njihovog kluba da u 55. minuti pri rezultatu 0:0 zamijeni Muhameda Bašića, ali i Rossa Barkleyja.

- Iskreno, svidjela mi se reakcija navijača nakon izmjene Muhameda Bešića jer to pokazuje da su za zavoljeli veoma brzo uprkos da je tek ove sezone stigao u klub. To mi se sviđa", kazao je menadžer Evertona Roberto Martinez, javljaju britanski mediji.

Martinez je istakao da je on  taj koji donosi odluke činile one nekoga sretnim ili ne

-  Lako je nekome ugoditi i učiniti ga sretnim,ali kada to na duže staze ekipa plaća gubitkom poena ili lošom formom onda tu nastaje problem", dodao je Martinez.

Martinez nije poput oni koji će osuti paljbu po navijačima svog kluba.

- Ponavljam, svidjela mi se reakcija navijača kojima se nije dopala činjenica da će Mo biti zamijenjen. U tom trenutku James McCarthy i Mo Bešić su radili isti posao, pa sam odlučio da zbog činjenice da igramo veliki broj utakmica na terenu ostavim McCarthyja koji ima veće iskustvo igranja u Premier ligi", rekao je trener Karamela.

Trener Evertona je objasnio da izmjena nije bila nikakva kazna za bh. reprezentativca.

- Mo nije uradio ništa pogrešno, već je sve samo stvar odluke o izmjeni. Svi moraju raditi za tim i biti mu na raspolaganju. Ja se nikada neću bojati da napravim pravu odluku. Ja jednostavno ne mogu zadovoljiti sve, ali sam siguran da svi koji vole ovaj klub će biti zadovoljni rezultatom koji ćemo postići do kraja sezone, zaključio je Martinez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.