NOGOMET

Nijaz Gracić: Ako igrači Željezničara ne istrče na teren, neće istrčati ni igrači Olimpica

Ultimatum MUP-a KS

Autor:Z. ŠARIĆ

27.2.2015

 

15:35 - Predsjednik Olimpica Nijaz Gracić odbija mogućnost da njegovi igrači istrče na teren Grbavice i tako bez borbe osvoje tri boda.

- U istoj smo situaciji kao i Željo. Zato ćemo sve raditi u dogovoru sa njima. Ne želimo bodove za "zelenim stolom". Ako igrači Željezničara ne istrče na teren, neće istrčati ni igrači našeg kluba.

nijaz-gracic-olimpic2

Gracić: U istoj smo situaciji

14:50 U Željezničaru su mobilizirali sve snage kako bi riješili problem nastao zahtjevom MUP-a Kantona Sarajevo da se unaprijed uplati novac za njihove usluge u osiguravanju utakmice s Olimpicom (nedjelja, 14.30).

Predsjednik Almir Gredić kaže: 

- Sve će se znati u toku dana. Naš tim pravnika trenutno razmatra ovu situaciju. Problem je da, ukoliko platimo, onda automatski priznajemo čitav dug prema MUP-u, za koji nas tuže, a to ne želimo uraditi. Uputili smo apele na razne adrese, očekujemo da će situacija biti rješena na zadovoljavajući način - rekao je prvi čovjek kluba s Grbavice.

almir-gredic

Gredić: Uputili smo apele na razne adrese

Kako stvari stoje, jedna od mogućnosti je da se utakmica odigra bez prisustva publike.

- Ne želimo rizikovati da izgubimo izuzetno važnu utakmicu službenim rezultatom, tako da ćemo igrati pa makar i na praznom stadionu. Preostaje nam to, ili da idemo u Lukavicu. Ipak, nadam se da se to neće dogoditi i da ćemo prvu proljetnu utakmicu moći organizirati pred našim navijačima.
 

 

Kako sada stvari stoje utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Olimpica neće biti odigrana.

Razlog zbog mogućeg neodigravanja utakmice je taj što su pripadnici MUP-a KS odbijaju osigurati ovaj susret na stadionu Grbavica, dok im se unaprijed ne uplati novac za osiguravanje utakmice. Inače, ukupni dug od oko 860 hiljada KM duga, za koji su tuženi sarajevski premijerligaši Željezničar, Sarajevo i Olimpic.

Ukoliko policija ne dođe na Grbavicu u nedjelju, delegat susreta po službenoj dužnosti neće dozvoliti odigravanje utakmice.

Podsjetimo, susret između Željezničara i Olimpica trebao bi se igrati u nedjelju u 14:30 sati na stadionu Grbavica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.