NOGOMET

SUŠIĆ ZADOVOLJAN U HAJDUKU "Inter je veliki klub, ali nisam toliko razočaran!"

Sportski direktor kluba sa "Poljuda" nahvalio bh. reprezentativca

Autor:(D. K.)

27.2.2015

Splitski Hajduk jučer je produžio ugovor s Tinom Svenom Sušićem do ljeta 2018. godine. Tom je prilikom jutros u novinarskom salonu na "Poljudu" održana press konferencija kojoj su prisustvovali Sušić i sportski direktor Goran Vučević.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo produžili Sušićev ugovor - krenuo je u uvodu Vučević.

- Došao je kao 20-godišnjak, pokazao je svoj talent u kontinuitetu iako to nije uvijek bilo jednostavno i lako. Igrač je velikog karaktera, a svojim je zalaganjem došao i do reprezentacije. Bio je i na Svjetskom prvenstvu, a bio je najbolji igrač Hajduka protekle sezone i u dosadašnjem dijelu aktuelne sezone. On je danas lider ove ekipe. I kada je bilo teško, znao je istrpjeti neke stvari i doći do željenog cilja, a to je da je danas čovjek na kojeg se najviše oslanjamo - kazao je Vučević.

Novinare je zanimalo da li ovo predstavlja početak serije potpisivanja novih ugovora i s drugim glavnim igračima.

- Već smo to i najavili. Obavili smo niz razgovora s igračima i imamo jasnu sliku da se oslonimo na kadar koji će biti budućnost kluba - dodao je Vučević.

Na pitanje da li se i dalje razmišlja o prodaji Sušića, Vučević je naveo kako je Tino jako pametan momak i svjestan da ga samo kontinuitet dobrih igara dovodi do mogućnosti novog transfera, prenijele su Sportske novosti.

- Duboko sam uvjeren da će do toga i doći, te da će biti sretniji nego što bi bio s Interom - poručio je sportski direktor Hajduka.

Također, predstavnike medija zanimalo je da li Sušić sada spada među najbolje plaćene hajdukovce.

- Ne želim o finansijama. Očito je ovdje najvažnije koliku ko ima plaću - zaključio je Vučević.

Sušić je, pak, naglasio kako je zadovoljan i sretan.

- Došao sam ovamo kao niko i uvijek ću biti zahvalan Hajduku što mi je pomogao - rekao je bh. reprezentativac.

Na konstataciju novinara kako je Vučević za njega imao samo riječi hvale, Sušić je istaknuo kako mu puno znači da tako veliki igrač ima takvo mišljenje o njemu.

Je li vas trakavica oko transfera u Inter opterećivala?

- Nije. Lijepo mi je u Splitu i Hajduku. U početku je bilo puno pritiska, ali na kraju sam zadovoljan što sam ostao i produžio ugovor. Inter je veliki klub, ali nisam toliko razočaran. Znam, ako nastavim igrati kao do sada, da će doći nova prilika. Nadam se da ću na taj način moći pomoći Hajduku - dodao je Sušić.

Koje su želje do kraja sezone?

- Želje su jasne, to je treće mjesto u prvenstvu i osvajanje Kupa.

U nedjelju na Poljud stiže Zadar?

- Adaptirali smo se na novog trenera. Špaco je veliki trener s iskustvom i već nam je puno toga pokazao u dvije sedmice. Očekujemo pobjedu - zaključio je Sušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.