NOGOMET

Halilhodžić uskoro selektor japanske reprezentacije!

Očekuje se da bh. fudbalski stručnjak ugovor potpiše do 12. marta

Autor:(D. K.)

3.3.2015

Pregovori Vahida Halilhodžića i Fudbalskog saveza Japana (JFA) dobro napreduju i bh. nogometni stručnjak uskoro bi mogao postati selektor Japana.

JFA želi što prije da imenuje selektora, prije početka domaćeg prvenstva, kako bi na vrijeme počeo da prati igrače koje će birati za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo, prenijeli su japanski mediji.

- Mislim da će sve biti u redu. Očekujemo da će Halilhodžić potpisati ugovor do 12. marta - rekao je predsjednik JFA Kunia Daini, a prenio je Kyodo News.

JFA želi stranog trenera za selektora, a prošlog mjeseca otpustio je Meksikanca Javiera Aguirrea zbog straha da na ekipu ne utječe slučaj o njegovom navodnom učešću u namještanju utakmica u Španiji.

Reprezentacija Japana će 27. marta igrati prijateljsku utakmicu sa Tunisom, a četiri dana kasnije sa Uzbekistanom, prenio je B92.

Halilhodžić (62) je tokom karijere, između ostalih ekipa, trenirao i Lille, Rennes i Paris Saint Germain, kao i reprezentacije Obale Slonovače i Alžira.

On je prošlog ljeta sa Alžirom napravio iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada je ekipu odveo do osmine finala, gdje je nakon produžetaka poražena rezultatom 1:2 od Njemačke, koja je kasnije osvojila Mundijal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.