NOGOMET

Baždarević: Ove dvije utakmice nam daju više nade

Nakon utakmice s Austrijom

M. T.

31.3.2015

Selektor Mehmed Baždarević nije bio nezadovoljan raspletom utakmice na Ernst Hapelu. Meša je u drugoj utakmici na klupi BiH protiv Austrije, izbjegao poraz koji bi mu, sasvim sigurno, zagorčao život.
 
- Mislim da možemo biti zadovoljni i rezultatom i igrom. Neću govoriti o tome kako je bilo u prvom, a kako u drugom poluvremenu. Ukupno, bilo je 90 minuta ozbiljne igre, angažovanja, dosta trčanja, a u isto vrijeme smo nastojali igrati. Sigurno da nije bilo previše napadačkih situacija, ali za ovako tešku utakmicu s jakim protivnikom, mislim da možemo biti zadovoljni. Da sada ne ulazim u dublje analize, prilično sam zadovoljan - kaže Baždarević.
 
Rezimirajući dvomeč s Andorom i Austrijom, Meša je rekao da smo uradili dovoljno da nastavak ciklusa čekamo s optimizmom.
 
Upitan da li mu je bila namjera isprobati igrače ili ostvarit dobar rezultat, naš selektor je odgovorio:
 
- Moramo biti zadovoljni. Rezime je da su igrači dobro radili, jer ovo je ozbiljan posao. Situacija nije bila lagana, ali ove dvije utakmice dale su nam više nade pred ono što nam slijedi u budućnosti. Još jednom, igrači su pokazali puno truda, rada i discipline. Bilo je mnogo pozitivnih stvari. Osim toga, vidjeli smo četiri-pet novih fudbalera. Neka se sada malo sve slegne, pa idemo u ozbiljan posao pripreme za utakmicu protiv Izraela u junu - rekao je Baždarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.