NOGOMET

BAŽDAREVIĆ TOTALNA SUPROTNOST SUŠIĆU Evo kako je Meša ''bljuvao vatru'' na sudiju!

Burna reakcija selektora reprezentacije BiH

Autor:A. Vr.

1.4.2015

Od bivšeg selektora reprezentacije Bosne i Hercegocine Safeta Sušića navikli smo da je na svakoj utakmici hladan, međutim njegov nasljednik Mehmed Baždarević je totalna suprotnost tome.

Naime, Meša Baždarević je konstantno na nogama i svaki trenutak burno proživljava, a ponekad se i obraća sudijama, kao što je bio slučaj na sinoćnjoj utakmici protiv Austrije u Beču.

Nakon jednog dosuđenog faula za Austriju popularni Meša je "bljuvao vatru" na pomoćnog sudiju.

Uvjerite sami kakvu reakciju je imao Mehmed Baždarević:

 
Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć je remizirala u Austriji. Na kraju je bilo 1:1, a ovim rezultatom naša selekcija je nastavila mini niz nepobjedivosti.
 
Nakon što su u subotu pobijedili Andoru u sklopu kvalifikacija, sinoć su izabranici Mehmeda Baždarevića zasluženo izborili "remi".
 

Sinoć je u okviru grupe B kvalifikacija za EURO 2016. u Francuskoj, selekcija Belgije savladala Izrael na gostovanju. Na kraju je bilo 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Fellaini.

Ova pobjeda Belgije je svakako posebno zanimljiva za nas u BiH, jer je Izrael konkurent našoj selekciji za plasman na EURO. Nakon ove pobjede Belgije, otvara se nova šansa za našu reprezentaciju.

Naime, narednu utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2016. igramo u našoj zemlji i to 12. juna, a protivnik nam je Izrael, što će svakako biti jedna od odlučujćih utakmica za plasman na EURO.

Ukoliko bi u toj utakmici slavili, imali bi osam bodova i uključili bi se u trku za prva dva mjesta u grupi.


 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.