NOGOMET

SVAĐA NA TERENU Regionalni i svjetski mediji pišu o incidentu između Džeke i Dragovića

Kapiten bh. reprezentacije branio Muhameda Bešića

Autor:A. Vr.

1.4.2015

Utakmica između Austrije i BiH protekla je bez incidenata, izuzimajući detalj iz 63.minute kada je, nakon starta Muhameda Bešića nad igračem Austrije, Aleksandar Dragović je prišao i rekao nešto Bešiću, što je dovelo do žestoke reakcije Edina Džeke.  Svi regionalni i veliki broj svjetskih medija pišu o incidentu kapitena Zmajeva i Dragovića.

Dragović je naprije pokušao ući u fizički sukob sa Bešićem, a onda mu je dobacio nešto što je razbijesnilo našeg kapitena. 

Navodno, Dragović je Bešića uvrijedio na nacionalnoj osnovi, a ono što se moglo primjetiti je da mu je Džeko odgovorio sa "još samo jednom!". 

Sudija Kovarik je situaciju riješio tako što je obojici pokazao po žuti karton, nakon čega su se smirile strasti.

Srbijanski "Telegraf" je napisao tekst s naslovom "DŽEKO NAPAO SRBINA: Napadač Bosne hvatao za vrat Dragovića!".

U tekstu se navodi kako je bio u pitanju bila prijateljska utakmica, na meču Austrije i Bosne i Hercegovine umalo nije izbila tuča na terenu. Glavni akteri bili su Edin Džeko i Muhamed Bešić s jedne i Aleksandar Dragović s druge strane.

telegraf-rs-dzeko

Jutarnji.hr navodi pod naslovom "UZBURKALE STRASTI U BEČU Edin Džeko izgubio živce i napao Austrijanca Dragovića" da se desio incident u Beču i da odavno nisu vidjeli ovako ljutog Edina Džeku.

jutarnji-hr-dzeko

Hrvatski portal Goal.dnevnik.hr. isto tako navodi da je Džeko bio iznerviran reakcijom Aleksandra Dragovića, te da je malo falilo da se desi tuča na terenu u Beču.

dnevnik-hr-i-dzeko11

Goal.com navodi da je kapiten bh. reprezentacije izgubio živce nakon što je Aleksandar Dragović verbalno napao igrača Evertona Muhameda Bešića.

goal-dzeko

Austrijski portal sport.oe24.at navodi da je u prijateljsko utakmici u Beču bilo mnogo incidenata. Ovaj portal navodi da je "Bosanska zvijezda" napada Dragovića.

dzeko-i-dragovic11

Uvjerite se još jednom šta se desilo u Beču:

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.