NOGOMET

JEZIVO Evo kako izgleda Messijevo stopalo nakon povrede!

Otekline ružne za gledanje

Autor:(A. Vr.)

3.4.2015

Najveća zvijezda Barcelone Lionel Messi dobila je zeleno svijetlo za nastup u nadolazećem prvenstvenom srazu protiv Celte. Međutim, fotografija Messijevog natečenog stopala otkriva ozbiljnost neugodne povrede.

Španska Marca piše kako je struka Barcelone obavila je testiranja na Messiju zbog povrede desnog stopala, koju je ponajbolji nogometaš svijeta zadobio u El Clasicu protiv Real Madrida.

Dobra vijest za sve navijače Barçe je da je Messi dobio zeleno svijetlo za nadolazeći prvenstveni duel protiv Celte ove nedjelje. No, fotografija pokazuje da je Messijeva povreda uistinu neugodna.

Sa desne strane stopala možemo vidjeti nekoliko gadnih oteklina, zbog kojih argentinski nogometni čarobnjak ne može normalno obuti kopačku. I sam argentinski selektor Gerado Martino je na reprezentativnom okupljanju prije nekoliko dana kazao kako se "Messi na treninzima osjeća ugodno, no, kada obuće kopačku na desnu nogu, onda ga boli".

0478007-63

Istina, Messi osjeća bol, ali doktori "katalonskog diva" su sigurni u svojim procjenama. Katalonski novinari pišu kako će Messi zaigrati u Vigu i to je velika vijest za trenera Luisa Enriquea.

Nakon pobjede nad Realom u El Clasicu (2:1), Barcelona sad ima četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Kraljeva. To je velika prednost za "katalonskog diva", i pobjedom protiv Celte bi napravili još jedan korak prema osvajanju španskog prvenstva.

A u slušaju kiksa Madriđana, koji u 29. kolu Primere na svom terenu igraju protiv predposljednjeplasirane ekipe španske lige, davljenika Granade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.