NOGOMET

IBRA JE NAJVEĆI Uljepšao život djeci i počastio ih druženjem!

Švedski reprezentativac i igrač PSG-a oduševio potezom

Autor:A. Vr.

3.4.2015

Švedskog reprezentativca bosanskih korijena možete ga voljeti ili ne voljeti, možete misliti da je prepotentan, bezobrazan, egocentričan, dosadan, ovakakav ili onakav.

Ali, Zlatan Ibrahimović definitivno je poseban. Uvjerite se i sami kako je uljepšao život djeci i počastio ih druženjem.

Bio je to izuzetno poseban dan za njih...

 
Podsjetimo, svi mediji u svijetu prenijeli su priču o Zlatanu Ibrahimoviću i njegovom skidanju dresa na posljednjoj utakmici francuske Ligue 1 te pokazivanjem svog išaranog tijela sa imenima 50 djece koje se bore protiv gladi.

Švedski reprezentativac i igrač PSG-a nakon toga je protiv londonskog Chelseaja nosio kopačke sa posvetom i brojem od 805 miliona gladnih, ali su tetovaže ipak ostavile najveći utisak.

Mnogi su pomislili da je popularni Ibra zaista istetovirao 50 imena na svom tijelu, Zlatan je ubrzo sve demantovao objavom jednog zanimljivog video snimka na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Svaka mu čast na potezu! Uspio je  na kratko da na problem gladnih u svijetu skrene pažnju svjetske javnosti. Djeca iz Kenije napravila su video u kojem su poručila: Mi znamo o čemu ti govoriš, mi smo imena na tvom tijelu!

Video je snimila i režirala nevladina organizacija mladih Wale Wale Kenya.

- Rođeni smo i odrasli u siromašnom kvartu Kibere. Nismo poznati, nismo bogati, ali znamo Zlatana Ibrahimovića. Cijeli dan bez hrane i slabost jer nikada niste siti... Boriti se s tim, sakriti to, boriti se za stolom, otići u krevet gladan, tražiti hranu u smeću, krasti hranu i biti uhvaćen... Bili smo tamo, još smo tu. Djeca su ta koja najviše pate. Nemaju opciju. Zlatane Ibrahimoviću, mi znamo o čemu ti govoriš. Mi smo imena na tvom tijelu. 805 miliona imena. Neka zna svijet", poručili su u emotivnom videu.


 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.