NOGOMET

Sutra se u kanadskom Londonu održava malonogometni turnir “Djeci šehida”

Dvadeset godina pomažu zemljacima

A. Č.

3.4.2015

Sutra će u kanadskom Londonu (Ontario) biti održan 20. tradicionalni malonogometni turnir “Bosna - Djeci šehida” u organizaciji nogometnog kluba Bosna. Turnir se tradicionalno igra za dane produženog vikenda (Easter Holiday) kada počinju pripreme za ljetnu sezonu nogometa na otvorenom. Preko 100.000 dolara sakupljenih od kotizacije poslano je prethodnih godina na adrese djece šehida u Bosni i Hercegovini.

- Posebno raduje da je odziv naše mladosti iz godine u godinu sve veći, jer tu se sklapaju nova poznanstva, obnavljaju stara, evociraju uspomene i pronalaze najbliži rođaci koji se nisu vidjeli od ratnih dana jer ih je tada sudbina rastavila.

Sve u svemu, jedna manifestacija koja ima izuzetne vrijednosti, a nogomet je samo povod i izgovor, jer ona i podsjeća i opominje, podsjeća na plemenite žrtve ljudi koji su dali svoje živote u zalog slobodi Bosne, a opominje da nikad ne zaboravimo i da nam se u budućnosti ne bi ponovilo zlo iz 90-tih godina prošlog stoljeća – kazao je jedan od organizatora turnira Aldin Ušanović, nekadašnji omladinac Željezničara.

Ovaj turnir ima veliku podršku naše dijaspore u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama pa na isti dolaze ekipe iz veoma udaljenih gradova, a učesnici putuju i po 12 sati. Nakon turnira goste i učesnike posebno za ovu priliku zabavljat će Šekib Mujanović.

Organizatori se također posebno zahvaljuju Asmiru Begoviću, čuvaru mreže reprezentacije BiH koji je karijeru počeo u Kanadi, a koji je donirao rukavice s potpisom za najboljeg golmana turnira.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.