NOGOMET

BRAVO MAJSTORE Senad Lulić odveo Lazio u finale Kupa Italije!

Druga polufinalna utakmica

Autor:A. Vr.

8.4.2015

Lazio je pobijedio u gostima Napoli s 1:0, te se plasirao u finale Kupa Italije. Veliko slavlje igračima i navijačima Lazia donio je bh. reprezentativac Senad Lulić u 79. minuti utakmice.

Senad Lulić je u igru ušao u 67. minuti, a 12 minuta kasnije postigao je gol vrijedan finala nakon lijepog prodora Andersona.

Bh. reprezentativac je nekoliko minuta prije gola je pokušao i glavom, međutim Andujar je odlično odbranio. Čini se da se naš reprezentativac vraća staroj formi. Podsjetimo se samo asistencija protiv Andore

Prvi susret u Rimu završio je bez pobjednika 1:1, tako da je gol našeg reprezentativca u dresu Lazija bio dovoljan za finale protiv Juventusa.

Podsjetimo, Juventus je pobjedom 3:0 na gostovanju kod Fiorentine nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog susreta i plasirao se u finale italijanskog Kupa.

Gosti iz Torina dominirali su svih 90 minuta, a strijelci za uvjerljivu pobjedu bili su Matri (21.), Pereyra (44.) i Bonucci (59.).

Juventus je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 88. minuti direktan crveni karton dobio Alvaro Morata zbog oštrog starta.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.