NOGOMET

Pobjeda za "mirnu luku" na Tušnju

Sloboda dočekuje Radnik

Autor:E. M.

17.4.2015

Pred fudbalerima tuzlanske Slobode je novi izazov. Na Tušnju u subotu stiže Radnik, koji je u nekoliko posljednjih utakmica ostvario zapažene rezultate. To je dovoljan razlog da se tim iz srca Semberije maksimalno respektuje uoči dolaska u Tuzlu.

Međutim, i Tuzlaci imaju svoju računicu i dobar razlog da nastave sa uspješnim partijama kod kuće, jer ovog proljeća Sloboda igra nadahnuto i efikasno na svom Tušnju. U tri domaće utakmice postigli su deset golova (Travnik 4:0, Olimpic 2:1 i Slavija 4:0) i stopostotni učinak dobar je zalog pred meč s Radnikom, tim prije što tim trenera Husrefa Musemića idalje vode borbu za opstanak. Nakon minimalnog poraza u Mostaru od Zrinjskog (1:0) situacija na Tušnju je znatno bolja jer se oporavljaju ključni igrači.

- Situacija je mnogo bolja. Sa treninzima je krenuo i Jasmin Moranjkić, a i ostali igrači koji su izostali zbog povreda se oporavljaju. U subotu nas čeka izuzetno teška utakmica. Radnik je dobar i čvrst rival i imat ćemo dosta posla. Pokazali su se u dobrom svjetlu u prethodnim utakmicama. Zato ćemo morati uložiti svoj maksimum kako bismo ih savladali. Za nas je utakmica od velikog značaja iz više razloga. Pobjedom bi se ponovno primakli "mirnoj luci", što nam je i cilj, tako da bi i naredne mečeve dočekali mirnije. Posebnu pažnju treba obratiti na Radnikov trojac, iskusnog Žižovića, Antića i Obradovića. Vrlo nam je bitan voljni momenat i očekujem da će moji igrači biti na jednakom nivou iz prethodnih domaćih utakmica. Ako budemo imali takav voljni momenat onda ne bi trebalo biti problema  – rekao je trener Tuzlaka, Husref Musemić.

Musemić će do utakmice s Radnikom na raspolaganju imati skoro sve svoje igrače, a jedini koji neće nastupati je desni bočni - Samir Efendić, koji je protiv Zrinjskog zaradio dva žuta, odnosno crveni karton. Suspenzije su odradili Nenad Kiso i Elvis Sarić, a pune treninge sada odrađuju i Almir Bekić i Sulejman Krpić, koji su preskočili meč u Mostaru zbog povreda.

Na tabeli trenutno Sloboda (22) ima bod više u odnosu na Radnik (21), koji je jesenas u Bijeljini slavio sa 2:0. Inače, Sloboda i Radnik su dosada dva puta igrali u šampionatu na Tušnju, a u oba ta susreta Sloboda je slavila. Prvi put je 2005. godine Sloboda pobijedila sa 3:0, a godinu dana kasnije bilo je 3:1 u korist Tuzlaka.

Dobra vijest za klub je i potpuni oporavak kapitena, Almira Bekića, koji je u utakmici sa Slavijom zadobio vrlo nezgodnu i tešku povredu skočnog zgloba. On je pozvao navijače sutra na Tušanj da bodre Slobodu, kako bi stigli do važne pobjede.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.