NOGOMET

Stigla presuda bivšeg bezbjednjaka i potpredsjednika Skupštine Slobode

Novi problemi za Slobodu

E. M.

17.4.2015

Bahrudin Bajramović dobio presudu i Sloboda mora isplatiti 21.000 KM. Pokrenuta akacija skupljanja novca kako bi klub izbjegao sankcije u procesu licenciranja. Bajramović odbio da mu Azmir Husić isplati dug na tri rate po 6000.KM.

Kao grom iz vedra neba sjevnula je presuda od bivšeg Slobodinog potpredsjednika Skupštine i komesara za bezbejdnost u ovom klubu – Bahrudina Bajramovića. Naime, on potražuje 21.000 KM u koje su uračunate i kamate , a presuda je iz ranijeg perioda (2012/2013 sezona). Ovo bi mogao biti vrlo ozbiljan problem za klub , jer u slučaju da se do naredne domaće utakmice Slobode s Vitezom na Tušnju ne uplate ova novčana sredstva, Tuzlaci bi se mogli susersti sa ozbiljnim sankcijama u procesu licenciranja,a nije isključeno ni oduzimanje bodova.

Prema riječima predsjednika kluba, Azmira Husića , Bajramović je istrajan u svojoj namjeri da mu se isplati puni iznos i da neće odustati od svoje namjre. Zato je već pokrenuta i akcija prikupljanja novca za otplatu duga,a pred sutrašnju utakmicu na Tušnju protiv Radnika, bit će postavljene kutije ,u kojima će se sakupljati novac za Bajramovićev dug.

Iako sam nekoliko puta razgovarao i pregovarao sa Bajramovića na žalost nismo došli do rješenja.On je principijelan i želi da mu se cijeli iznos isplati.Mi ne bježimo od presude i izmirivanja duga.Zato sam mu i ponudio da u tri rate po 6000.KM u naredna tri mjeseca isplatimo mu dug,na šta on nije pristao. Ne razumijem te ljude koji kažu da vole Slobodu,a ne žele se odreći nečega ili da na neki način naprave ustupak.

Znam samo da je za vrijeme Bajramovića, dok je bio aktivan u klubu, Sloboda napravila enormne i najveće dugove, odnosno gubitke. Znam da je i na poziciji komesara koju je obnašao zarađivao na jednoj utakmici više nego neko za tri mjeseca rada. Zato ćemo pred sutrašnju utakmicu s Radnikom pred stadion postaviti kutije kako bi pokušali skupiti bar nešto novca. Kutije ćemo postaviti i po gradu – rekao je Husić.

Klub nema nikakva prava na žalbu i vrijeme je polako počelo da curi. U roku od sedam dana Tuzlaci trebaju isplatiti Bajramovića ,a otkako je na čelu Slobode , Husić je dosada na ime raznoraznih presuda i dugova isplatio oko 260.000 KM.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.