NOGOMET

Prekid tradicije ili titula

DERBI KOLA Velež i Široki u Vrapčićima igraju jednu od važnijih utakmica ove sezone

F. IBRULJ - D. KNEZOVIĆ

18.4.2015

U Vrapčićima se igra novi derbi Premijer lige. Ovog puta Mostarcima u goste dolazi Široki, lider šampionata.

Fudbaleri Veleža bili su prošle sezone u sličnoj situaciji. Nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa BiH, izgubljen je korak za Evropom, ali bez obzira na to, pardona nije bilo u prvenstvu.

Bez kalkulacija

Posljednji trijumf Velež je u međusobnim susretima protiv Širokog ostvario 4. oktobra 2010. godine. Od tada je prošlo 10 službenih utakmica, što u Kupu BiH ili u Premijer ligi, Velež je tek jednom remizirao kao domaćin (0:0).

- Široki je jaka ekipa. Bez obzira na rezultate iz posljednjih nekoliko utakmica, oni su vodeća ekipa prvenstva. Ako gledamo situaciju, sigurno su pod većim pritiskom, što je naša šansa. Slično kao što je bilo u susretu protiv Sarajeva. Idemo bez kalkulacija, želimo napokon srušiti još jednu, po nas neugodnu tradiciju - rekao je trener Adnan Dizdarević, koji će i u ovom susretu, zajedno s Avdom Kalajdžićem, voditi Velež s klupe. 

Sličnog mišljenja je i Jovan Blagojević, važna uzdanica "Rođenih" na sredini terena. 

- Očekuje nas teška utakmica, jak protivnik, ali mi igramo na domaćem terenu, pred svojim navijačima. Pokazali smo da, kada smo pravi, uz njihovu podršku, možemo pobijediti bilo koju ekipu. Očekujem da tako bude i protiv Širokog Brijega - kaže Blagojević.

S druge strane, lider prvenstva Široki Brijeg u Vrapčićima igra iznimno važnu utakmicu u borbi za naslov. Momčad Slavena Muse u 27 ovosezonskih službenih utakmica u oba natjecanja ima samo poraz, a tu seriju želi nastaviti i protiv "Rođenih".

Istina, u posljednje vrijeme muči ih realizacija, jer za pobjedu treba postići barem pogodak, a momčad već 270 minuta nije zabila gol.

Neugodan domaćin

- Pobjeda u Vrapčićima je imperativ, treba nam kao suho zlato. Imamo problema s realizacijom, a vjerujem da će i ona doći u ovom susretu. Velež je neugodan protivnik, ali mi imamo svoje šanse iako igramo na vrućem terenu u Vrapčićima. Mi smo nerijetko znali slaviti u Vrapčićima i vjerujem u nastavak tradicije - rekao je Brazilac Vagner, kojeg je trener Musa posebno odmarao protiv Borca u Kupu BiH upravo zbog ove vrlo važne utakmice. 

Velež - Široki

MOSTAR. Stadion Vrapčići. Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Pomoćnici: Momir Širko (Banja Luka) i Radislav Kačavenda (Bosanska Gradiška). Delegat: Franjo Grganović (Novi Travnik). Početak: 16.30 sati.

VELEŽ: Bobić, Pejić, Škahić, Zolj, Maletić, Nikolić, Janković, Hajdarović, Haurdić, Hebibović, Reljić. Trener: Adnan Dizdarević.
 
Nedostaju: Ćemalović (povreda).

ŠIROKI: Soldo, Ćorić, D. Džidić, Pandža, Marković, Landeka, Kožulj, Ćorluka, Vagner, Zakarić, Buhač. Trener: Slaven Musa.

Nedostaju: Tai, Kresinger (povreda). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.