NOGOMET

Vrijeme je za domaću pobjedu

Sloboda dočekuje Vitez

E. M.

24.4.2015

Osvojeni bod na Grbavici u svakom slučaju će dobro doći za tuzlansku Slobodu, koja još uvijek nije osigurala opstanak u ligi. Sutra će na svom Tušnju ugostiti Vitez, a iako oslabljeni ne igranjem nekoliko prvotimaca, Tuzlaci se nadaju da je vrijeme za novu domaću pobjedu. Nakon dva remija sa Radnikom i Željom, priliku da poprave dojam imat će protiv Viteza, koji također vodi grčevitu borbu za opstanak u ligi.

- Nemamo pravo na kiks. Utakmica sa Vitezom je za nas od izuzetne važnosti, a sa pobjedom i nova tri boda ušli bi u mirnije razdoblje, jer i u sljedećem kolu igramo na Tušnju. Spremni smo za utakmicu s Vitezom i očekujem maksimalan angažman kako bi ostvarili cilj – rekao je Musemić pred sutrašnji okršaj.

U Slobodi smatraju da je vrijeme za domaću pobjedu, ali na ovoj utakmici stručni štab neće moći računati na na kapitena Almira Bekića, koji igra sve bolje, a možda i na stopera Dilavera Zrnanovića. On se žali na lakšu povredu i tek pred sutrašnju utakmicu Musemić će odlučiti da li će koristiti ovog iskusnog igrača. Upitan je nastup i Damira Mehidića, koji ima porodičnih problema.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.