NOGOMET

Uščuplić: Susret protiv Širokog Brijega ne odlučuje o tituli

Novi trener FK Sarajevo

Fena

24.4.2015

Nogometaši Sarajeva u derbi susretu 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH u nedjelju dočekuju lidera na tabeli - Široki Brijeg.

To će biti prvi od tri velika derbija koji nogometaše Sarajeva očekuju na domaćem terenu u borbi za titulu.

Poslije Širokog na Koševo još dolaze Zrinjski, 2. maja, te Željezničar, 13. maja.

Novi trener Dženan Uščuplić danas je na press-konferenciji istakao da se atmosfera u timu popravila, s obzirom da je njegov tim napravio pozitivan rezultat protiv Olimpica.

- Smatram da ovo neće biti utakmica koja će odrediti da li će Sarajevo osvojiti titulu. Široki Brijeg ima dobru organizaciju igre, ima dobre individualce, koji u svakom trenutku jednim potezom mogu da riješe utakmicu. Pokušat ćemo srušiti neugodnu tradiciju protiv njih. Imamo snage da svaku predstojeću utakmicu odigramo u visokom ritmu. Poslije svih dešavanja u klubu želimo da vidimo na kojem smo nivou, kazao je Uščuplić.

On je dodao da u timu Sarajeva ima nekoliko igrača koji se žale na povrede od utakmice sa Olimpicom, te da će konačan sastav biti poznat nakon sutrašnjeg treninga.

Jedini reprezentativac u redovima Sarajeva Gojko Cimirot kazao je, da je pobjeda njegove ekipe protiv Olimpica došla u pravo vrijeme i da su igrači vratili samopouzdanje, koje im je nedostajalo.

- Znamo važnost utakmice koja nas očekuje u nedjelju. Mi smo spremni, o motivaciji ne treba trošiti riječi. Sigurno je da će svaki igrač koji izađe na teren dati sve od sebe, kako bi osvojili tri boda, kazao je Cimirot.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg igrat će se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u nedjelju, 26. aprila, s početkom u 16.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.