NOGOMET

PREMIJER LIGA BiH Velež u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Zrinjskog, Sarajevo savladalo Široki Brijeg

Odigrane preostale utakmice 24. kola

Autor:A. VREBAC

26.4.2015

Odigrane su četiri preostale utakmice 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je savladalo Široki Brijeg na svom terenu rezultatom 1:0, dok je Zrinjski u zadnjim minutama gradskog derbija uzeo bod Veležu, Mladost je na svom terenu savladala Slaviju 2:1, dok su Travnik i Olimpic igrali 0:0.

Sarajevo - Široki Brijeg 1:0

Nogometaši Sarajeva savladali su Široki Brijeg u derbiju 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH s minimalnih 1:0.

Sarajevo je nastavilo s dobrim igrama pod vodstvom novog starog trenera Dženana Uščuplića. Nakon trijumfa na Otoci protiv Olimpica, bordo tim je savladao Široki, do danas prvu ekipu lige.

Domaći fudbaleri su furiozno ušli u utakmicu, a poveli su već u 11. minuti. Oko 10 hiljada ljudi na stadionu Asim Ferhatović Hase digo je Velkoski. Makedonac je pogodio glavom poslije centaršuta Duljevića sa desne strane.

Novu priliku za pogodak Sarajevo je imalo u 36. minuti preko Benke, koji se nije najbolje snašao iz dobre pozicije, nakon ubacivanja Duljevića.

U drugoj minuti prvog poluvremena Benko se ponovo našao u šansi, kada je šutirao glavom, ali je sa gol linije loptu izbacio Marković.

Slična situacija viđena je na drugoj strani već u narednom napadu, kada se Cimirot ispriječio na gol-liniji nakon udarca Barišića.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao.

 

Mladost - Slavije 2:1

Mladost i Slavija odigrali su svoju utakmici 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH u nedjelju, a domaći su slavili s 2:1.

Mladost je protiv gostiju iz Lukavice osvojila važna tri boda u borbi za opstanak i prepustila Zvijezdi posljednje mjesto na tabeli.  Karić je pola sata prije kraja donio prednost Slaviji, ali je Madost uspjela da izjednači. Marković je pogodio iz slobodnjaka za 1:1 u 69. minuti.

U sudijskoj nadoknadi Mladost je došla do pobjede i velikog slavlja. Cicmil je bio junak domaćih.

Velež - Zrinjski 1:1

Danas je na stadionu Vrapčići odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog.

U prvih 15 minuta meča nije bilo većih uzbuđenja i uglavnom se igralo na sredini terena. Velež je imao jednu dobru šansu preko Nikolića ali je Dujković bio siguran.

U 20. minuti domaći su došli u vodstvo. Jovan Blagojević  je izveo korner sa lijeve strane, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Ibrahim Škahić koji je matirao Dujkovića za vodstvo Rođenih.

Do kraja prvog poluvremena Velež je u 45. minuti oštećen. Maletić je ušao u kazneni prostor Zrinjskog oborio ga je jedan igrač, ali se sudija nije oglasio i čini se da je Velež oštećen u ovoj situaciji, pa se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Veleža.

Do kraja utakmice Plemići su uspjeli doći do boda. Ivan Crnov je natrčao na jednu odbijenu loptu u 93. minuti i poslao je iza leđa Bobića za konačnih 1:1.

Travnik - Olimpic 0:0

Susret Travnika i Olimpica u 24. kolu Premijer lige BiH završen je bez pobjednika (0:0).

Travničani žele da osiguraju opstanak, dok je Olimpic bezbrižan u gornjem dijelu tabele. 

Domaći su danas, dakle, igrali pod pritiskom i u takvim okolnostima nisu uspjeli da ostvare pobjedu. Podsjetimo, utakmica 24 kola Premijer lige BiH između Travnika i Olimpica na Piroti prekinuta je u samoj završnici.

Kod rezultata 0:0, u 88. minuti, nekoliko domaćih navijača utrčalo je na teren. Zaštitari su brzo reagovali, pa su grupu huligana izveli s travnjaka.

Igrači su se povukli u svlačionice, a sudija je odlučio da se meč nastavi.  Navijači Travnika nakon incidenta morali su napustiti stadion.

 



 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.