NOGOMET

Igrači, ostavite srce na terenu!

Midhat Vehabović postao 6.000-ti član FK Sarajevo

Autor:A. MIZDRAK

15.5.2015

Bordo porodica raste i jača iz dana u dan. Midhat Vehabović iz Sarajeva 6.000-ti je član kluba s Koševa. Midhat je prekjučer posjetio prostorije FK Sarajevo gdje je učlanio sebe i članove porodice, a onda mu je saopćena radosna vijest da je upravo članska karta s njegovim imenom i prezimenom jubilarna 6.000-ta.

- Realno, ovo je trebalo uraditi mnogo, mnogo, mnogo ranije. Sada kada znam da je to okruglo 6.000, kažem da se sve skupa nije dogodilo slučajno, tako je sudbina htjela, tako je moralo biti - kazao je za "Avaz" presretni Vehabović.

Vehabović je uposlenik jedne ugledne sarajevske firme, međutim, kada igra bordo tim, posao ostaje po strani.

- S obzirom na moje godine, te status koji imam u poslu i u društvenoj zajednici, transformacija kroz koju ja prolazim pred, u toku i nakon utakmice je zaista očigledna, tako da me se teško prepozna - kroz smijeh kaže Vehabović.

Danas se igra vječiti derbi na Koševu. Glavni grad danima trese neviđena euforija. Vehabović se osvrnuo na 1998. godinu i poraz Sarajeva od komšija s Grbavice (0:1).

- Sve generacije navijača Sarajeva dugo će pamtiti derbi u kojem se odlučivao prvak BiH, a kada smo primili gol u poslijednjim trenucima utakmice, odnosno, kada je Hadis Zubanović iskoristio bukvalno, jednu jedinu priliku koju je u cijeloj utakmici imao Željo. To je utakmica u kojoj smo se igrali s "malim Željom" u pravom smislu riječi, ali lopta nije htjela u gol. Neka se to nikada ne ponovi - rekao je Vehabović.

Vatreni navijač bordo kluba preko našeg lista poslao je poruku igračima Sarajeva uoči derbija protiv Željezničara.

- Nemojte se štediti, ostavite srce na terenu. S obzirom da smo ekipa koja ima više iskustva od suparnika, treba upotrijebiti i svu mudrost ovog svijeta, mudrost koju nosi iskustvo, da se bistre glave nadigra protivnik - rekao je Vehabović.  
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.