NOGOMET

Legendarni navijač Željezničara: Bit će gusto, bit će 0:2!?

Hašim Durmo uoči derbija

H. KLAČAR

15.5.2015

Vrijednost jednog kluba mjeri se njegovim navijačima. Fudbalski klub Željezničar ima pristalice širom Bosne i Hercegovine, ali se jedan, ipak, razlikuje od ostalih. 

U posljednjih 48 godina, Hašim Durmo propustio je samo dvije utakmice u Zvorničkoj 27, a "Plave" je bodrio u više od 1.200 mečeva. 

Vjerni 59-godišnji navijač ističe da se nadao ovakom raspletu u prvenstvu, jer će pobjeda u 105. vječitom derbiju biti još slađa.  

- Molio sam Boga da pobijede Široki pa da se titula odlučuje na Koševu. Sigurno ćemo slaviti, a poznata je ona naša navijačka: "Bit će gusto, bit će 0:2." Sarajevo sam gledao protiv Zrinjskog, ono što su pružili na terenu je smiješno. Ako onako budu igrali, naš trijumf je još izvjesniji - kaže Durmo za "Avaz".

Kao i svaki vatreni navijač, ima svoje ljubimce, za koje bi volio da odluče utakmicu protiv ljutog rivala.

- Neće nam igrati naše dijete Kerim Memija, ali tu je mali Anes Nuspahić. Ali, golove će zabiti Zoran Kokot i Jasmin Bogdanović, sto posto sam siguran, pa da slavimo još jednu titulu na njihovom stadion, nema ništa ljepše - zaključio je Durmo, koji, zbog velike ljubavi prema klubu iz "Doline ćupova", svoju unuku Teu Šilić zove Željana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.