NOGOMET

Mehmed Baždarević: Veliko bravo navijačima, zaslužili su da gledaju bolji vječiti derbi

Selektor nogometne reprezentacije BiH za "Avaz"

A. SOKOLOVIĆ

17.5.2015

Mehmed Baždarević je vječiti derbi između nogometaša Sarajeva i Željezničara posmatrao u svom automobilu dok se iz Frajburga vozio prema Renu.

Selektor naše nogometne reprezentacije je u nedjelju ujutro stigao u Njemačku, gdje je posmatrao duel između Frajburga i Bajerna u okviru 33. kola Bundeslige.

Važnost susreta

Sarajevski duel između gradskih rivala Meša je posmatrao dok se kretao prema francuskoj granici.

- S meča u Frajburgu sam izašao u 70. minuti da bih na putu prema Renu, dok sam vozio automobil, mogao posmatrati duel na Koševu - kazao je Baždarević u intervjuu za "Dnevni avaz".

Selektore, je li, prema Vama, vječiti derbi ispunio očekivanja?
 
- Moram biti malo i kritičan, jer je na stadion došlo i previše navijača, pa ću kazati da derbi nije ispunio očekivanja. Simpatizeri oba tima su zaslužili da gledaju jedan veliki derbi. Možda je važnost meča utjecala da gledamo nešto slabiju utakmicu.

Još jedan duel između Sarajeva i Željezničara završen je bez pobjednika, ali i golova.

- Više bih volio da je meč završen rezultatom 2:2 ili 3:3, jer je mnogo navijača došlo na Koševo. Svi oni, a koliko sam vidio bilo ih je skoro 25.000, zaslužili su da gledaju malo bolji nogomet.

Ko je od gradskih rivala bio bliži pobjedi?

- Sarajevo je bilo konkretnije u prvom poluvremenu, a Željo u drugom. Bilo je poluprilika na obje strane. Kao što sam rekao, nedostajali su golovi. Volio bih da derbija bude što više, jer je ovaj pokazao da se kod navijača vratila želja za ovakvim utakmicama. Veliko bravo publici.

Sve pošteno

Je li se neko od aktera našao u Mešinoj bilježnici za duel s Izraelom?

- Realno ista meta, isto odstojanje što se tiče igrača iz Premijer lige za Izrael. Na stadionu su bili moji pomoćnici i sačekat ću njihov izvještaj kako bih saznao da li se neko posebno istakao.

Ko će biti novi prvak BiH?

- Sarajevo ima teži raspored, ali ima prednost koja može biti presudna. Neka do kraja bude sve pošteno.

Mujdža odličan

Šta nam možete kazati o nastupu Mujdže čiji je Frajburg ostvario važnu pobjedu nad Bajernom?

- Mujdža je igrao odlično. Kako se on vratio u ekipu, Frajburg igra sigurnije. To su i sami igrači Frajburga izjavili u novinama. Sutra (danas, op. a.) ću biti na treningu Frajburga, razgovarat ćemo - otkrio nam je Meša.

Kakvi su planovi, gdje Vas očekujemo danas?

- Moj plan je bio da odem u Ren i da na djelu vidim Sanjina Prcića. Međutim, sad mi je javio da je u problemima i da je ispao iz ekipe. Uskoro ću imati sastanak i s njim - kazao je bh. selektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.