NOGOMET

OČAJAN TRENER STOKEA Želimo da Begović ostane, branit će protiv Liverpoola!

Reprezentativac BiH nije branio posljednje tri utakmice

(N. K.)

18.5.2015

Stoke City možda je pronašao zamjenu za Asmira Begovića u vlastitom dvorištu. Na golu je bh. reprezentativca u tri utakmice uspješno zamijenio 21-godišinji Jack Butland. No, trener Mark Hughes najavio je kako će u posljednjoj utakmici sezone, protiv Liverpoola, na golu ponovo biti Begović. 

Bh. reprezentativac teško da će ostati u Stokeu, gdje je već pet sezona, jer ga traži "pola Evrope", od Reala, Manchester Uniteda, Liverpoola... U klubu se nadaju da bi ovog ljeta s Begovićem mogli potpisati novi ugovor, jer mu sadašnji ističe 2016, prenosi Goal.com.

- Nadamo se da će Begović ostati, vodimo pregovore i na kraju sezone želimo s našim golmanom produžiti ugovor. Begović je izvanredan golman, nadamo se da će ova priča završiti sretno - kazao je trener Stoke Cityja Mark Hughes koji je u posljednjoj utakmici, bez obzira što su mali izgledi za njegov ostanak, mjesto na golu prepustio Begoviću, a ne Butlandu. 

- U redu je da imam takvo poštovanje za Asmira. On je naš "broj jedan",  u redu je da brani u posljednjem kolu. Iako, Butland je jako napredovao, dao sam mu da brani u važnim utakmicama i on je tu priliku iskoristio - dodao je Hughes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.