NOGOMET

Travnjak Bilinog polja "obolio"

Teren nije samo zelen...

D. PAŠALIĆ

18.5.2015


Iako je trenutno jedini stadion koji ispunjava stroge kriterije FIFA-e i UEFA-e kada je u pitanju odigravanje međunarodnih utakmica, ipak trenutno stanje travnjaka na Bilinom polju zabrinjava.

teren

Podsjetimo, travnjak na zeničkoj ljepotici u koji je uloženo mnogo novca promijenjen je prije nešto više od dvije godine, ali trenutna slika šalje poruku da se slabo održava. Ovu informaciju provjerili smo u JP Alba Zenica, u čijoj je nadležnosti održavanje Bilinog polja.

- Istina je kako slika na prvi pogled ljudi koji nisu upućeni u održavanje travnjaka ostavlja utisak da je on zapostavljen i da se ne održava, međutim struka govori sasvim drugačije. Trenutno je teren u takvom stanju zbog vremenskih uslova koji su doveli do oboljenja travnjaka, što je uzrokovalo pojavljivanja gljivica. Upravo zbog toga smo smanjili zaljevanje travnjaka, budući da višak vlage pogoduje gljivicama koje su dovele do parcijalnog isušenja terena - kazao je Bojan Jevtić, disponent za zelenilo ispred JP Alba.

teren2

Dodao je kako bi se travnjak Bilinog polja nakon poduzetih mjera trebao oporaviti nakon nekoliko dana, te da nema razloga za paniku.

Valja istaći kako nogometaši Čelika pretežno treniraju na Kamberovića polju, a sve kako bi se teren na stadionu na kojem (jedino) igra i naša nogometna reprezentacija svoje utakmice. .

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.