NOGOMET

U SARAJEVO S DVOSTRUKOM KRUNOM Šehić jedini igrač iz BiH sa titulom prvaka!

Četvrti trofej u karijeri

(N. K.)

18.5.2015

Nekadašnji golman Željezničara Ibrahim Šehić tokom vikenda je po drugi put zaredom postao prvak Azerbejdžana sa svojim Qarabagom.

Za bh. reprezentativca ovo je ujedno i četvrti trofej u karijeri, s obzirom na to da je sa plavima osvojio prvenstvo i Kup, a 3. juna imat će priliku da osvoji i Kup Azerbejdžana.

- Ova sezona nam je kao iz snova. Igrali smo odlično u Evropskoj ligi, gdje smo pobijedili finalistu Dnipro, a osvojili smo prvenstvo, te imamo priliku osvojiti i Kup - kaže Šehić, koji će zbog finala, kasniti na pripreme bh. selekcije.

- Nadam se da ću u Sarajevo doći sa dvostrukom krunom - dodaje Šehić.

- Qarabag je dugi niz godina čekao na naslov, a sada smo osvojili dva zaredom. To se nekako poklopilo i sa mojim dolaskom, tako da sam presretan. Sezona je bila izuzetno naporna, s obzirom na to da smo odigrali 62 utakmice, a ja sam branio na 90 posto mečeva. Pomalo sam i umoran, ali se ne žalim - kaže za Goal.com raspoloženi Šehić, koji je jedini igrač iz bh. selekcije koji ove sezone ima mogućnost osvojiti duplu krunu, a možda će biti i jedini igrač sa titulom prvaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.